Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 9 juli 2003

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

s-Gravendreef 22, uitbreiden woning op verdieping en plaatsen dakkapel op zijgeveldakvlak.
Brahmsstraat 166, uitbreiden woning op verdieping en plaatsen dakkapel aan voorzijde.
Mariënwaard 13, plaatsen dakkapel.
Mariënwaard 17, plaatsen dakkapel.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. s-Gravendreef 22, uitbreiden woning op verdieping en plaatsen dakkapel op zijgeveldakvlak.

2. Dongedal 9 en 11, vergroten woning aan voorzijde en plaatsen dakkapellen.

Aan de bij 1 en 2 genoemde bouwaanvragen kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure ligt de aanvraag met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 10 juli 2003 gedurende vier weken op werkdagen ter inzage.
Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 27 juni 2003:
Halewijnburg 32 en 34, woning uitbreiden.
St. Luciabaai 12, plaatsen dakkapel voorzijde.

Verzenddatum 3 juli 2003:
Kopspoor 37, plaatsen dakkapel voorzijde.
Kopspoor 39, plaatsen dakkapel voorzijde.
Dubbelspoor 100, plaatsen dakkapel voorzijde. Rivium Boulevard 147, uitbreiden bedrijfspand. Mosselbaai 7, plaatsen dakkapel voorzijde.
Arica 96, plaatsen dakkapellen voor- en achterzijde. Lofoten 38, plaatsen dakkapel voorzijde.
Bernsteinstraat 68, plaatsen dakkapel voorzijde.

KAPVERGUNNINGEN

Verzenddatum 1 juli en 4 juli 2003:
Door de gemeente aangevraagd en verleend:

Parkeerterrein Bermweg t.h.v. volkstuinver. Nut en Genoegen 8 populieren, 1 es en 3 zwarte elzen wegens ziekte en ruimtegebrek voor de aanwezige eiken.
Herplantplicht met gewone elzen als scherm langs de parkeerplaats(noordzijde).

Rivierweg 17-99 9 prunussen i.v.m. reconstructiewerkzaamheden. Zijn niet herplantbaar i.v.m. dezelfde kabels en leidingen De betreffende kapvergunningen liggen inmiddels ter inzage.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

INVALIDENPARKEERPLAATS

Het college heeft besloten voor onderstaande motorvoertuigen een invalidenparkeerplaats te reserveren. Dit gebeurt door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak.


1. Verzenddatum 3 juli 2003 (datum besluit 1 juli 2003): kentekennummer 96 DF PJ ten behoeve van mevrouw S.S. Schelkers-Raaf (passagier),
wonende Waldhoorn 66 te Capelle aan den IJssel;


2. Verzenddatum 3 juli 2003 (datum besluit 3 juli 2003): kentekennummer SG DT 29 ten behoeve van mevrouw A.H. van Deventer-Huijssen
(bestuurder) nabij het werkadres Rivierweg 111 te Capelle aan den IJssel (Gemeentehuis);


3. Verzenddatum 4 juli 2003 (datum besluit 4 juli 2003): kentekennummer RR 27 FG ten behoeve van de heer H.T. Peper (bestuurder) nabij het
woonadres Meerkoetstraat 6 te Capelle aan den IJssel;

Bovengenoemde besluiten, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekeningen, liggen vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikkingen binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

DRANK- EN HORECAVERGUNNING

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel maakt bekend dat zij voornemens is om de Vereniging Antillianen-Arubanen-Capelle, gevestigd aan de Capelseweg 39, een Drank- en Horecavergunning te verlenen. Aan deze vergunning zijn gelet op artikel 4 van de Drank- en Horecawet een aantal voorschriften verbonden ter voorkoming van mededinging door het verstrekken van alcoholhoudende drank, die uit een oogpunt van ordelijk economisch verkeer als onwenselijk moet worden beschouwd.

De ontwerpbeschikking ligt gedurende een termijn van vier weken vanaf de dag van deze publicatie ter inzage. Gedurende deze vier weken kunnen belanghebbenden hun zienswijze met betrekking tot de opgenomen voorschriften ter voorkoming van mededinging, bekend te maken bij het college van burgemeester en wethouders.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen, de drank- en horecavergunning en de besluiten inzake de invalidenparkeerplaatsen liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.