Ingezonden persbericht
Persbericht

EQUANT BREIDT BEVEILIGINGSAANBOD UIT MET MANAGED INTRUSION DETECTION SERVICE

- nieuwe dienst helpt multinationals ongewenste netwerktoegang op te sporen en hierop te reageren tegen veel lagere kosten dan in-house oplossingen -

9 juli 2003 - Equant (NYSE: ENT) (Euronext Paris: EQU), erkend marktleider op het gebied van wereldwijde IP- en datadiensten, heeft haar portfolio aan beveiligingsoplossingen uitgebreid met de introductie van haar managed intrusion detection dienst.

Equant Intrusion Detection, wereldwijd leverbaar, controleert alle verkeersstromen binnen een netwerksegment. Hiermee kan de gebruiker aanvallen van externe hackers en van hackers die zich binnen het interne netwerk bevinden opmerken en erop reageren. Het spoort bijna real-time aanvallen op netwerken van klanten op, maar ook op apparatuur, servers en besturingssystemen. Daarnaast geeft het aan wanneer er sprake is van vals alarm, zodat hier niet onnodig geld in wordt gestoken.

Deze nieuwe dienst maakt gebruik van Cisco Systems intrusion detection sensoren. Ubizen, marktleider op het gebied van security event monitoring, ondersteunt deze dienstverlening met goed opgeleide, gecertificeerde beveiligingsspecialisten die door middel van hun moderne Security Operation Centers wereldwijd het netwerkverkeer in de gaten houden en onmiddellijk kunnen reageren op alarmmeldingen. De turn-around tijd hierbij is vastgelegd in Service Level Agreements. Equant s nieuwe dienst is één van de weinig beschikbare intrusion detection diensten die gebruik maakt van de kennis van security specialisten van Security Operations Centers. Meestal wordt er bij dergelijke diensten gebruik gemaakt van Network Operations Centers die alleen een geautomatiseerde respons kunnen geven op een aanval. De Security Operations Centers van Equant zijn geheel beveiligd tegen indringers en fysieke externe aanvallen van het hoogste niveau.

Door intrusion detection aan Equant uit te besteden, kunnen multinationals hun Total Cost of Ownership aanzienlijk verlagen in vergelijking met diensten die in-house geïnstalleerd en beheerd worden. In drie jaar tijd, kan de Total Cost of Ownership (TCO) van een standaard in-house intrusion detection dienst voor vier locaties twee tot drie keer zo hoog worden als de TCO van Equant s dienst. Er zijn verschillende factoren die grote kostenbesparingen opleveren, zoals het feit dat het niet nodig is arbeidskrachten te trainen, 24 uur per dag de beveiligingsapparatuur te laten monitoren en opvolging te geven aan alarms en alerts. Deze kostenbesparingen nemen toe als het aantal locaties toeneemt.

De belangrijkste kenmerken van Equant Intrusion Detection zijn:
- Het real-time monitoren van informatiestromen;
- Het real-time reageren op incidenten en advies geven over interventie;
- Het wereldwijd en 24 uur per dag beheren van de dienst en het bieden van ondersteuning;
- Duidelijk omschreven Service Level Agreements;
- Maandelijkse on-line rapportage;

- Het beheer van de apparatuur, waaronder regelmatige updates van signature en software;
- Het opstellen van rapporten waarin het verloop van aanvallen en de correlatie van alerts wordt vastgelegd;
- Herkenning van de patronen in veel verschillende aanvallen.

"De toenemende nadruk op corporate governance leidt ertoe dat veel ondernemingen zich richten op het beschermen van de bezittingen van het bedrijf, terwijl er onder druk van de concurrentie en van aandeelhouders sterk gelet wordt op het omlaag brengen van de Total Cost of Ownership", aldus John Sherwood van Sherwood Associates, een analist gespecialiseerd in netwerkbeveiliging. "Het is niet voldoende om je systeem alleen te testen en vervolgens patches aan te brengen, want er liggen voortdurend nieuwe indringers op de loer. De nieuwe Intrusion Detection Service van Equant biedt deze ondernemingen een belangrijke nieuwe manier om het gevaar van ongewenste indringers tegen te gaan - een integraal onderdeel van de beveiliging van het netwerk, maar ook van de continuïteit van het bedrijf."

"De golf van wereldwijde hackeraanvallen van het afgelopen weekeinde laat multinationals eens te meer zien dat zij een intrusion detection dienst nodig hebben die hen kan helpen bepalen of zij daadwerkelijk te maken hebben met een aanval en, mocht dat zo zijn, hoe zij hier snel op kunnen reageren", aldus Peter Glock, head of Service Product Line bij Equant. "Ons toonaangevende aanbod van security diensten is vandaag versterkt met Equant Intrusion Detection. Dit biedt onze klanten de zekerheid dat hun beveiliging op een hoger niveau wordt beschermd. Het is een natuurlijke aanvulling op onze Secure Gateway dienst, beheerde firewalls met veel aanvullende mogelijkheden, als ook op onze Secure Authentication en Security Consulting diensten."

Naast Intrusion Detection omvat het Equant security service portfolio:

Equant Security Consulting diensten, zoals workshops waarin onderwerpen zoals beveiligingsproblemen, de assessment van interne netwerkbeveiliging en van kwetsbaarheden, het testen van penetratie, het onderzoeken en ontwerpen van het beveiligingsbeleid op zowel bedrijfs- als technisch niveau, aan de orde komen. Wanneer een klant dieper op deze onderwerpen in wil gaan en het beveiligingsbeleid van het bedrijf wil beoordelen aan de hand van Equant's bevindingen, kunnen Equant security consultants en -specialisten dit op locatie komen doen.

Equant Secure GateWay diensten, die zijn gebaseerd op beheerde firewalls met anti-virus en URL/ Content filtering mogelijkheden. Deze beschermen de grenzen van het bedrijfsnetwerk en verdelen het netwerk ook in modulaire en veilige intranet/ extranet security domeinen.

Equant Secure Authentication diensten. Dit biedt een optimale oplossing voor multinationals die behoefte hebben aan een veilige authenticatie van gebruikers op afstand en een beveiligde toegang tot bronnen, diensten en applicaties voor geautoriseerde gebruikers. Managed Authentication wordt vooral geïmplementeerd bij Equant s IP Dial toegangsdiensten, IPSec VPN diensten en kunnen worden gecombineerd met Secure Gateway diensten die veilige toegang bieden aan gebruikers op locatie.

(874 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Equant

Equant, onderdeel van de France Telecom Group, is wereldwijd aanbieder van data- en IP-netwerken. Daarnaast levert het bedrijf geïntegreerde diensten aan multinationals.

Het netwerk van Equant verbindt belangrijke, zakelijke centra in 220 landen en gebieden met elkaar. Daarbij biedt Equant in maar liefst 191 landen lokale ondersteuning.

Equant heeft meer dan vijftig jaar ervaring in de datacommunicatiewereld en deze ervaring komt duidelijk naar voren in haar portfolio. Equant biedt het meest uitgebreide aanbod aan beheerde netwerkdiensten, waaronder het toonaangevende IP VPN dat vanaf 10 maart 2003 door 750 wereldwijde bedrijven gebruikt wordt. Vanwege haar knowhow en klantgerichtheid, mag het bedrijf vele multinationals ter wereld tot haar klantenkring rekenen.

Equant kreeg op de World Communication Awards de award voor " Best Global Carrier 2002" toegewezen. Daarnaast gooit het bedrijf voortdurend hoge ogen bij marktonderzoeken naar klanttevredenheid onder grote bedrijven.

CONTACTPERSONEN:

Equant Netherlands BV

Lars Heeg

+31 (0) 20 606 92 63

lars.heeg@equant.com

LEWIS Benelux BV (PR Bureau)

Yvonne van Bokhoven

+31 (0) 40 235 46 00

Yvonnev@lewispr.com

LEWIS Communications BV

Marketing and Media relations for Technology Companies
Petunialaan 28

5582 HA Waalre

Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00

fax: +31 (0)40 235 46 01

web: http://www.lewispr.com

e-mail: persinfo@lewispr.com

This email has been scanned for all viruses by the MessageLabs Email
Security System. For more information on a proactive email security
service working around the clock, around the globe, visit
http://www.messagelabs.com