Gemeente Dordrecht


Drie partijen geselecteerd voor aanbesteding Leerpark

Vincent Brinkhof
De selectiecommissie voor de Europese aanbesteding van het Leerpark heeft uit zeven geïnteresseerde marktpartijen drie partijen geselecteerd. De drie gekozen partijen werken het komende halfjaar ieder een plan voor de aanbesteding van het Leerpark uit. De Coöperatie Ontwikkeling Leerpark U.A. verleent hierna aan één van de partijen de definitieve opdracht voor de aanbesteding. Dit wordt verwacht in maart 2004. `Met deze selectie is een belangrijke stap gezet op weg naar de realisatie van het Leerpark', aldus wethouder Govert Veldhuijzen. De bouw van het Leerpark zal medio 2005 van start gaan. De nieuwbouw van het Wartburg College start al eind dit jaar.

Geselecteerde partijen
De selectiecommissie, die de drie partijen heeft geselecteerd, bestaat uit de leden van bestuur van de Coöperatie Ontwikkeling Leerpark. In deze coöperatie nemen de gemeente en het Da Vinci College ieder voor 50% deel. De gemeente treedt tevens op als vertegenwoordiging van de VMBO scholen. De commissie heeft de volgende drie partijen geselecteerd (alfabetische volgorde):

1. Combinatie: Heijmans NV/Proper-Stok Groep Stedenbouwkundige/coördinerend architect: West 8
2. Combinatie: TBI/Blauwhoed
Stedenbouwkundige/coördinerend architect: KCAP
3. Combinatie: Van Wijnen/GN Bouw/Volker Wessels Vastgoed Stedenbouwkundige/coördinerend architect: Soeters/Van Eldonk Ponec

Deze partijen onderscheiden zich door:

* De wijze waarop zij inhoud denken te geven aan de gewenste fijnschaligheid in het Leerpark;

* De mogelijkheden die zij zien om een vernieuwende stadswijk te realiseren;

* De ervaring bij het aanpakken van opgaven op andere plaatsen van een vergelijkbare schaal en complexiteit;

* De voorgestelde aanpak van ontwerp tot en met realisatie;
* De enthousiaste benadering.

Aanbesteding
In het Leerparkprogramma staan onderwijsvernieuwing en een betere afstemming en samenwerking van het onderwijs met het bedrijfsleven centraal. Daarnaast betreft het de herontwikkeling van het gebied aan de N3, tussen de Laan der Verenigde Naties, de Dubbeldamseweg en het spoor. De aanbesteding bestaat uit de schoolhuisvesting voor het Da Vinci College (renovatie en nieuwbouw), het Insula College (nieuwbouw) en het Stedelijk Dalton Lyceum (nieuwbouw). Daarnaast worden woningen, kantoren, bedrijfsruimtes, detailhandel en sportvoorzieningen ontwikkeld. Voor het gehele gebied maakt ook de inrichting van de openbare ruimte en de infrastructuur onderdeel uit van de aanbesteding.