Gemeente Nuenen


07/07/2003
Adviescommissie inzake bezuinigingen en toekomstperspectief Muziekschool wordt op 9 juli ingesteld.

Op woensdag 9 juli (19.30 uur in het gemeentehuis) wordt een extra vergadering van de commissie Welzijn, Onderwijs, Sport en Sociale Zaken gehouden. Het enige agendapunt van deze vergadering is het instellen van een speciale adviescommissie inzake de muziekschool en het vaststellen van de opdracht voor deze commissie. Aanleidingen hiervoor zijn dat de muziekschool geen mogelijkheid meer ziet om invulling te geven aan de door de gemeente gestelde bezuinigingsopdracht en dat de raad de bezuinigingen onverkort handhaaft.

De adviescommissie, die bestaat uit externen, moet onder meer een advies uitbrengen over de haalbaarheid van de bezuinigingen op het muziekonderwijs in Nuenen c.a. De commissie zal zowel de bezuinigingstaak die is opgelegd door de gemeenteraad, als de invulling van de muziekschool aan de bezuinigingsopdracht toetsen op haalbaarheid en wenselijkheid. Hierbij wordt gekeken naar financiële, organisatorische en juridische consequenties. Ook zal de adviescommissie een toekomstverkenning uitvoeren naar de levensvatbaarheid van het muziekonderwijs in de gemeente Nuenen in de huidige schaal en structuur.

De commissie zal een advies uitbrengen. Dit advies is niet bindend, maar door het college van B&W wordt aan de commissie Welzijn, Onderwijs, Sport en Sociale Zaken voorgesteld het advies te hanteren als een zwaarwegend beleidselement. Alleen na een grondige argumentatie kan van het advies afgeweken worden. Het streven is dat het advies van de commissie eind september 2003 gereed zal zijn. De behandeling van het advies zal dan in de vergadering van de commissie Welzijn, Onderwijs, Sport en Sociale Zaken van 15 oktober en de raadsvergadering van 30 oktober plaatsvinden.