Gemeente Dordrecht

vreemde ogen

---

Nieuwsbrief SGB in nieuw jasje: `In de peiling'

Vincent Brinkhof
Het Sociaal Geografisch Bureau (SGB) heeft zijn nieuwsbrief geheel vernieuwd. Het nieuwe blad heet `In de peiling'. De nieuwsbrief laat zien wat de mogelijkheden van onderzoek zijn en welke rol het SGB daarbij vervult. De nieuwsbrief past in een sterkere profilering van het SGB in de regio.

In dit eerste nummer wordt o.a. aandacht besteed aan een onderzoek naar de leefbaarheid en veiligheid in de regiogemeenten dat het SGB in opdracht van de Drechtsteden uitvoerde. Daarnaast komt een evaluatie van het project `Veiligheidsnetwerk Zwijndrecht' aan de orde en een klanttevredenheidsonderzoek bij de Brandweer.

Doel van de nieuwsbrief blijft om relaties van het SGB op de hoogte te houden van wat het bureau doet. Het blad verschijnt tweemaal per jaar en is ook te downloaden via www.sociaalgeografischbureau.nl.

Het SGB is het bureau voor Onderzoek en Statistiek van de gemeente Dordrecht. De medewerkers van het bureau verrichten sociaal-wetenschappelijk onderzoek in opdracht van lokale en regionale overheden en instellingen in Zuid-Holland.