VOLCANO THERAPEUTICS INC

Volcano Therapeutics, Inc. verwerft JOMED

Volcano Therapeutics, Inc. verwerft JOMED, Inc.'s wereldwijde business in Intravasculaire Ultrasound (IVUS) en Functional Measurement (FM)

London, 9 juli /PRNewswire/ -- Volcano Therapeutics, Inc. verwerft JOMED, Inc.'s wereldwijde business in Intravasculaire Ultrasound (IVUS) en Functional Measurement (FM)

Volcano Therapeutics, Inc. kondigde vandaag aan dat het een intentieverklaring heeft ondertekend ter overname van JOMED, Inc.'s wereldwijde business in IVUS en Functional Measurement. Volcano Therapeutics concentreert zich op onderzoek, ontwikkeling en commercialisatie van producten voor detectie en behandeling van arteriosclerose en vulnerable plaque in de krans(slag)aderen en periferele aderen.

Scott Huennekens, president & CEO van Volcano Therapeutics, zei dat 'Volcano geconcentreerd is op levering van geavanceerde technologieën aan interventionele cardiologen en de medische gemeenschap voor een beter begrip van het ontstaan en de progressie van arteriosclerose en vulnerable plaques. De aanwinst van JOMED's ultramoderne intravasculaire ultrasound imaging systemen is uitermate synergetisch met Volcano's Virtual Histology(TM) IVUS systeem, zoals recentelijk is gedemonstreerd tijdens het International Paris Course on Revascularization. Volcano's intravasculaire thermografie katheter producten zullen goed integreren met de drukkatheter en flowdraad interventionele producten van JOMED's Functional Measurement business.' Dhr. Huennekens zei daarnaast: 'Deze acquisitie is consistent met Volcano's visie en strategie om interventionele cardiologen klinisch relevante informatie te verstrekken om specifieke behandelingen te leiden die de klinische resultaten significant verbeteren.' Hij voegde daar tenslotte aan toe: 'Wij zijn zeer verheugd om de meer dan 400 medewerkers van de IVUS en FM business unit te verwelkomen. Zij hebben deze businesses opgebouwd en wij zien ernaar uit om met hen samen te werken om dit succes in de komende tijd verder uit te bouwen.'

Olav Bergheim, voorzitter van het bestuur van Volcano, merkte op dat 'de combinatie van de bestaande IVUS en Functional Measurement producten met de Volcano's technologie in opkomst van thermografie en Virtual Histology(TM) IVUS geven Volcano een toonaangevende positie in de diagnose van arteriosclerose.' Hij voegde daaraan toe: 'Met het recente succes van drug eluting stents (stents die geneesmiddelen afgeven) zien wij een goede gelegenheid om clinici meer informatie te verstrekken ter rechtvaardiging van het gebruik van drug eluting stents en hun klinische toepassing te verbeteren. Daarnaast geeft deze acquisitie Volcano een unieke marktleidende positie om een diagnose te stellen van vulnerable plaques in de krans(slag)aderen en deze te behandelen. De projectie van de markt voor diagnose en behandeling van vulnerable plaques is vele miljarden dollars.'

Over Volcano

Volcano Technologies, Inc. is een niet-publieke medical device bedrijf met hoofdkantoor in Laguna Hills, CA en Europees hoofdkantoor in Brussel, België. Volcano Therapeutics werd opgericht in 2001 en concentreert zich op onderzoek, ontwikkeling en commercialisatie van producten voor detectie en behandeling van arteriosclerose en vulnerable plaque in de krans(slag)aderen en het periferele vasculaire systeem. Momenteel zijn methodes in ontwikkeling die nuttig zouden kunnen zijn bij de detectie en behandeling van patiënten met risico op plaquebreuk en resulterende hartstoornissen. Meer informatie kunt u vinden op www.volcanotherapeutics.com .

Website: http://www.volcanotherapeutics.com

Scott Huennekens, President & CEO, +1-949-582-3435, of fax,
+1-949-582-3365,
of Michel Lussier, General Manager, Europa, +32 2 6791076, beide van Volcano Therapeutics, Inc


09 jul 03 09:57