Gemeente Dordrecht

vreemde ogen

---

DORDT RECHT

Vincent Brinkhof
Dordrecht, Evenementenstad van het Jaar. Zo'n titel moet je verdienen, maar zo'n titel wekt ook verwachtingen. Het drukke voorjaar met haar overvloed aan evenementen is nog maar net achter de rug of de zomer dient zich aan. Normaal gesproken een periode dat het evenementenseizoen in Dordrecht indommelt.

Vorig jaar introduceerde Dordrecht echter het Pleinfestijn, een serie evenementen in augustus en september rondom de vernieuwde pleinen Scheffersplein en Statenplein. Zoiets doe je maar éénmalig. Daarom nu een nieuw zomerevenement, zodat het voor inwoners die niet op vakantie gaan leuk is om thuis te blijven, zodat het voor de bewoners van de regio leuk is om naar Dordrecht te komen en zodat het voor toeristen een extra aanleiding is om te genieten van al het moois dat Hollands oudste stad te bieden heeft.

Verdi, de makers van de Wantijconcerten, en Croissant Bleu, de makers van Magisch Antwerpen produceren in opdracht van de Gemeente Dordrecht: DORDT RECHT!

Elke zaterdag van 19 juli tot en met 6 september muziek, kunst, straattheater en scheve huizen.

Het programma: Maria Sumaryanto (VVV Dordrecht) - wat heeft Dordrecht met scheve huizen Bas van der Zwaan (wethouder van Dordrecht) - waarom dit evenement Vertegenwoordiger Verdi en Croissant Bleu - wat kunnen we verwachten met Dordt Recht!