Gemeente Hengelo



Voordracht koninklijke onderscheidingen Hulp nodig bij uw administratie?
Collecte Verordening bezwaarschriften gewijzigd Website Hart van Zuid in de lucht! Aanbieding jaarverslag aan raad

Glascontainer Floresstraat tijdelijk weg Bouwplannen

Wijk Service Punt Hengelose Es gesloten Verkeersbesluiten Inloopspreekuur Binnenstad gesloten Werk aan de weg Inloopspreekuur Woolde gesloten


Mededelingen 8 juli 2003


Glascontainer Floresstraat tijdelijk weg

In verband met bouwwerkzaamheden wordt de glascontainer aan de Floresstraat tijdelijk weggehaald. De container wordt zo spoedig mogelijk herplaatst in de buurt van de huidige plek.

Openbaar Onderwijs Twente) is gesloten tot 4 augustus 2003.

De balie van de Sector Sport en Recreatie is gesloten tot en met 1 augustus 2003. Bij calamiteiten kunt u bellen met de dienstdoende medewerker, telefoon 06-53836590.


2459785, is gesloten tot en met 1 augustus 2003.

Verordening bezwaarschriften gewijzigd

Op 24 juni jl. heeft de gemeenteraad de Verordening bezwaarschriften gemeente Hengelo 2002 gewijzigd. U kunt de stukken inzien op kamer S335.
Aanbieding jaarverslag aan raad


Burgemeester en wethouders hebben het jaarverslag, de accountantsverklaring en het verslag van bevindingen van de accountant over 2002 aan de gemeenteraad aangeboden.


Ter inzage


U kunt deze verslagen van 8 juli tot en met 22 juli inzien bij de Gemeentewinkel of een exemplaar kopen.
Bestemmingsplannen


Startdocument bestemmingsplan Vooroorlogse Wijken

In het kader van het project "actualisering verouderde bestemmingsplannen" is een startdocument opgesteld voor het plangebied Vooroorlogse wijken. Het plangebied van de Vooroorlogse wijken wordt globaal begrensd door de volgende straten c.q. spoorlijnen: Geerdinksweg/Weideweg - Bornsestraat - Sloetsweg - Castorweg - Jozef Haydnlaan - Sweelickstraat - Beethovenlaan - Breukersweg - Enschedesestraat - Centrumring - Spoorlijn Hengelo - Zutphen.

Aan de hand van het "Startdocument bestemmingsplan Vooroorlogse wijken" willen wij u informeren over de wijze waarop wij denken dat het nieuwe bestemmingsplan eruit zou moeten zien. In het startdocument staat een beschrijving van de bestaande en de nieuwe planologische situatie. In het nieuwe bestemmingsplan ligt de nadruk vooral op het vastleggen van de bestaande situatie. De Vooroorlogse wijken is een stadsdeel waar diverse uiteenlopende functies voorkomen. Het is de bedoeling om deze functies zoveel mogelijk binnen een bestemming mogelijk te maken.


Ter inzage


Wij horen graag van u of met name de door ons vormgegeven nieuwe situatie volledig en zorgvuldig tot stand is gekomen. Het startdocument bestemmingsplan Vooroorlogse wijken ligt daarom van 9 juli tot en met 5 augustus 2003 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Binnen genoemde termijn kunt u schriftelijk uw reacties op het startdocument indienen bij de directeur van de dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.


Bestemmingsplan Vossenbelt, Broek-Noord vastgesteld

Bij besluit van 27 juni 2003 (nummer 45812) is het bestemmingsplan Vossenbelt, uitwerking Broek-Noord vastgesteld. Van 21 mei tot en met 17 juni 2003 heeft het ontwerp-uitwerkingsplan ter inzage gelegen. Gedurende deze periode zijn geen zienswijzen ingediend. De vastgestelde uitwerking behoeft derhalve geen goedkeuring van Gedeputeerde Staten.

Inzage, beroep en voorlopige voorziening

Het vaststellingsbesluit ligt met het uitwerkingsplan van 9 juli tot en met 5 augustus 2003 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Belanghebbenden kunnen gedurende de inzagetermijn tegen het genomen besluit beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tevens kan een direct belanghebbende binnen de beroepstermijn een verzoek doen aan de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak om een voorlopige voorziening te treffen.

Inwerkingtreding


Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 6 augustus 2003. Indien echter binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet eerder in werking dan wanneer op dat verzoek is beslist.


Goedkeuringsbesluit bestemmingsplan Binnenstad, deelplan Drienerpoort

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel bij besluit van 17 juni 2003 (RWB/2003/109) het bij besluit van de gemeenteraad van 17 december 2002 (nr. 34488) vastgestelde bestemmingsplan Binnenstad, deelplan Drienerpoort heeft goedgekeurd.

Het bestemmingsplan beoogt de bouw mogelijk te maken van een appartementencomplex met een daaronder gelegen parkeerkelder en detailhandelmogelijkheden op de begane grond aan de Drienerstraat.

Ter inzage, beroep en voorlopige voorziening


Het goedkeuringsbesluit ligt tezamen met genoemd bestemmingsplan van 9 juli tot en met 19 augustus 2003 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Tegen het besluit tot goedkeuring kan beroep worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht bij Gedeputeerde Staten, alsmede door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot Gedeputeerde Staten te wenden. Het beroep kan van 9 juli tot en met 19 augustus 2003 worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.


Inwerkingtreding


Het goedkeuringsbesluit treedt in werking op 20 augustus 2003. Indien echter binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek kan alleen worden gedaan door diegenen die bevoegd zijn tot het instellen van beroep.

Goedkeuring bestemmingsplan Vossenbelt, Centrumgebied Slangenbeek

Burgemeester en wethouders van Hengelo maken bekend dat het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel bij besluit 20 juni 2003 (RWB/2003/1258) het bij besluit van de gemeenteraad van 8 april 2003 (nr. 39730) vastgestelde bestemmingsplan Vossenbelt, Centrumgebied Slangenbeek heeft goedgekeurd.

Het bestemmingsplan is een planherziening van het globale bestemmingsplan Vossenbelt, Uitwerking Centrumgebied. Het plangebied wordt begrensd door de Toulonstraat, de Grenoblestraat en de Kopenhagenstraat.


Het goedkeuringsbesluit ligt samen met genoemd bestemmingsplan van 9 juli tot en met 19 augustus 2003 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Tegen het besluit tot goedkeuring kan beroep worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht bij Gedeputeerde Staten, alsmede door

staat zijn geweest zich tot Gedeputeerde Staten te wenden.

Het beroep kan van 9 juli tot en met 19 augustus 2003 worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.


Het goedkeuringsbesluit treedt in werking op 20 augustus 2003. Indien

State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek kan alleen worden gedaan door diegenen die bevoegd zijn tot het instellen van beroep.


* Bellinckhof 47, veranderen en vergroten woonhuis en oprichten garage

* Berfloweg 82, oprichten schuur

* Berfloweg 82, veranderen en vergroten woonhuis
* Boerhaavelaan 114, veranderen en vergroten woonhuis
* Dahliastraat 15, plaatsen dakkapel op schuur
* Huttenveldsweg 18, veranderen berging in een garage
* Oldenzaalsestraat 298, oprichten garage-/caravanstalling
* Tuindorpstraat/ Begoniastraat, veranderen 14 woningen


* Egelstraat 1, plaatsen kap op garage

* Grundellaan 36, oprichten kunstwerk

* Harderstraat 12, veranderen en vergroten woonhuis en plaatsen kap op berging

* Nieuwstraat 33, plaatsen neonlichtreclame
* Torenlaan 15, oprichten loods

* Tuindorpstraat 53, oprichten garage

* Willemstraat 29, veranderen café (intern)
* Zaagstraat 15, veranderen en vergroten bedrijfshal

In de week van 23 tot en met 27 juni 2003 is vergunning verleend voor:
* Berendinastraat 55, veranderen en vergroten woonhuis (wijziging vergunning 2002/0728)

* Breemarsweg 455, veranderen en vergroten woonhuis
* Castorweg 282, veranderen en vergroten woonhuis
* Leliestraat 34, veranderen en vergroten woonhuis
* Mr P J Troelstrastraat 107, veranderen en vergroten woonhuis
* Ooievaarsweg 33, veranderen en vergroten woonhuis
* 't Kotte 35, veranderen en vergroten woonhuis, vergroten garage en veranderen gevel

* Tulpstraat 45, veranderen en vergroten woonhuis

Sloopvergunning


In de week van 23 tot en met 27 juni 2003 is vergunning verleend voor:
* Nieuwstraat 33, slopen asbestplafond


De verleende sloop- en bouwvergunningen en de daarbij behorende

Telgenflat, Markt 203, 2e verdieping. Iedere belanghebbende, die door een van deze verleende vergunningen rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

De besluiten zijn genomen in de week van 23 tot en met 27 juni 2003.

telefoon 245 96 47.


Inspraak artikel 6a Wet Ruimtelijke Ordening



daarvan. Op grond van artikel 150 van de Gemeentewet kunt u gedurende vier weken uw inspraakreacties bij het College van B en W indienen voor de volgende plannen:

* Oldenzaalsestraat 298, oprichten van een garage/caravanstalling
* Oelerweg 95, verbouwen van een kerkgebouw tot architectenbureau

Deze bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan, maar stemmen overeen met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan. Vooruitlopend op het van kracht worden van het nieuwe bestemmingsplan kan medewerking worden verleend aan deze bouwplannen met toepassing van het bepaalde in artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.


Ter inzage en inspraak


De bouwplannen liggen van 8 juli tot en met 5 augustus 2003 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele inspraakreacties met betrekking tot het voornemen de procedure voor te bereiden, kunt u van 8 juli tot en met 5 augustus 2003 indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.


Binnenplanse vrijstelling, artikel 15 WRO


Verzoeken om vrijstelling van de geldende bestemmingsplanbepalingen zijn ingediend voor:

* Gotenburgstraat 15, veranderen/vergroten woonhuis
* Bellinckhof 47, veranderen/vergroten woonhuis en oprichten garage

Burgemeester en wethouders zijn op grond van de planvoorschriften van de betreffende bestemmingsplannen bevoegd hiervoor vrijstelling te verlenen. Zij zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt van 8 juli tot 23 juli 2003 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van vrijstelling kunt u tot 23 juli 2003 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.


Artikel 19 lid 3 WRO


Verzoeken om vrijstelling van de geldende bestemmingsplanbepalingen zijn ingediend voor:

* Industriestraat 105, veranderen/vergroten woonhuis
* Pruisische Veldweg 38, veranderen/vergroten woonhuis
* Boerhaavelaan 114, veranderen/vergroten woonhuis
* Berkweg 18, veranderen/vergroten woonhuis

De bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstellingen worden, omdat de bouwplannen passen binnen het daarvoor gehanteerde beleid.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt van 8 juli tot 6 augustus 2003 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 6 augustus 2003 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Wet bodembescherming


Kennisgeving


Burgemeester en wethouders hebben een ontwerpbeschikking vastgesteld op grond van artikel 29, 37 en 39 van de Wet bodembescherming. In deze ontwerpbeschikking is vastgesteld dat op de locatie Kanaaldijk 12, voetbal vereniging Wilhelminaschool, locatie 1095, kadastraal bekend onder sectie E, nummers 1528, 1781 en 2213, sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging met saneringsurgentie.

Daarnaast wordt ingestemd met het ingediende saneringsplan.

Ter inzage en zienswijzen

Het besluit ligt van 9 juli tot en met 13 augustus 2003 ter inzage bij de afdeling Bodem. Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode hun eventuele zienswijzen schriftelijk kenbaar maken aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A. Agus van de afdeling Bodem, telefoon 074-245 91 07.
Verkeersbesluiten


Binnenstad, gebied binnen de centrumring

De gemeente Hengelo zich heeft geconformeerd aan het "Startprogramma Duurzaam Veilig". Dat betekent dat voor het hele gebied binnen de centrumring een maximumsnelheid van 30 km per uur wordt ingesteld.

Bij besluit van 21 juni 2000 is al besloten de binnenstad van Hengelo autovrij te maken, om zo de binnenstad meer een verblijfskarakter te geven. Voor de gehele binnenstad geldt een gesloten verklaring voor alle verkeer met uitzondering van de fietser. Laden en lossen mag alleen tijdens de venstertijden.

Vossenbelt

De wijk Vossenbelt is volgens de principes van "Duurzaam veilig" ingericht en er geldt een maximumsnelheid van 30 km per uur. Voor het instellen van deze maximumsnelheid is geen formeel verkeersbesluit genomen.

Met uitzondering van de Kopenhagenstraat en de vrije busbaan Binnenveld is nu voor de Vossenbelt een verkeersbesluit genomen inhoudende het instellen van een maximumsnelheid van 30 km per uur.

Kopenhagenstraat

Het Rijk heeft zich in de Vinexconvenanten uitgesproken voor de uitvoering van de Twentse verstedelijkingsopgave. Om ongebreideld autogebruik tegen te gaan, dienen gelijktijdig met het ontwikkelen van Vinexlocaties een hoogwaardig openbaar vervoersysteem (HOV) en goede fietsvoorzieningen te worden ontwikkeld. Het hoogwaardig openbaar vervoer dient een snelle, comfortabele en betrouwbare verbinding tussen de Vinexwijken en het stadscentrum te verzorgen. In Hengelo worden hiervoor voorlopig een tweetal doorstroomassen aangelegd: de ene loopt vanaf het station naar de wijken Slangenbeek en Hasseler Es en de ander vanaf het station naar Westermaat en verder richting Borne.

Om een snelle en comfortabele verbinding te kunnen verzorgen, moet het hoogwaardig openbaar vervoer goed door kunnen stromen. Het is noodzakelijk de bus zo veel mogelijk vrij baan te geven. Dit kan onder andere worden bewerkstelligd door het aanleggen van vrije busbanen en de bus voorrang te geven op kruispunten.

De Kopenhagenstraat maakt deel uit van de doorstroomas Vossenbelt. Daarom is besloten de Kopenhagenstraat als voorrangsweg aan te wijzen en een maximumsnelheid van 50 km per uur in te stellen. De maximumsnelheid van 50 km per uur wordt ingesteld, nadat een aantal bestaande, snelheidsremmende maatregelen is vervangen door voor de bus en busreiziger minder hinderlijke snelheidsremmers.

Voor de busbaan Binnenveld geldt tevens een maximumsnelheid van 50 km per uur..


Genoemde besluiten liggen van 9 juli tot 20 augustus 2003 ter inzage bij de dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling kamer 115, Reitzstraat 15.

Tegen het besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na publicatiedatum bezwaar maken bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Een bezwaarschrift dient te worden ondertekend, bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, een dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.
Werk aan de weg


Diverse straten afgesloten i.v.m. asfalteringswerkzaamheden

In verband met asfalteringswerkzaamheden worden de volgende straten afgesloten voor het verkeer:

* de Deurningerstraat tussen de Oldenzaalsestraat tot de rotonde Sloetsweg en de Deurningerstraat tussen de rotonde Sloetsweg tot en met de kruising Landmansweg. De werkzaamheden duren tot 11 juli.

* de Oude Molenweg (geheel) en de Wolter ten Catestraat (tussen de Oude Molenweg en de Enschedesestraat). De werkzaamheden starten op maandag 14 juli 2003. De weg wordt voor het doorgaande verkeer volledig afgesloten. Aanwonenden kunnen dan hun percelen nog wel bereiken. Van 15 tot en met 18 juli wordt de nieuwe asfaltdeklaag aangebracht. Op deze dagen wordt de weg voor alle verkeer afgesloten. Zoals het er nu uitziet worden de werkzaamheden op 18 juli afgerond.

* het kruispunt Weideweg - Bankastraat wordt voor vijf dagen afgesloten voor het verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de Antillenstraat. De werkzaamheden duren tot 11 juli.

Het gedeelte van de J. Haydnlaan dat ligt tussen de Bachstraat en de Mozartlaan is in verband met een reconstructie van de weg tot ongeveer half september afgesloten voor alle verkeer. U wordt omgeleid via de Bachstraat en de Mozartlaan.


gedeelte van de Drilscholtenstraat


herstraat. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en duren ongeveer 6 weken.


periode van ongeveer 4 weken afgesloten voor
het verkeer tussen de Industriestraat en de W. de Clercqdwarsstraat en tussen de Beckumerstraat en de Lansinkesweg. Dit in verband met het aanbrengen van verkeersdrempels.


juli 1