Gemeente Maassluis

Persberichten

9-7-2003

PERSCOMMUNIQUÉ VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 8 JULI 2003

Lokaal Milieuhandhavingsprogramma
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het lokaal milieuhandhavingsprogramma 2003 vast te stellen. Dit programma is opgesteld met de handhavingspartners DCMR Milieudienst Rijnmond en de politie. In het programma is een aantal projecten genoemd waarop zal worden gehandhaafd, zoals bijvoorbeeld het inventariseren van het inrichtingenbestand, de aanpak van zwerfvuil, hondenoverlast, controle op kapvergunningen, het scheiden van bouw- en sloopafval, het vuurwerkproject en de actie fietswrakken.

Bokaal der gemeente Maassluis
De erepenning der gemeente Maassluis kan worden toegekend aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gedragen jegens de gemeente. In de praktijk blijkt er behoefte te bestaan aan een gemeentelijk blijk van waardering voor andere personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt jegens de gemeente. Het college heeft besloten hiertoe de bokaal der gemeente Maassluis in te stellen.

Hekwerken binnenstad
In de binnenstad van Maassluis zullen op een aantal plaatsen hekwerken worden vervangen en zal, mede op verzoek van de Historische Vereniging Maassluis, aandacht worden geschonken aan het historische smeedijzeren hekwerk tussen de Laan 1940-1945 en de Koningin Wilhelminalaan. Dit hek zal worden geïnspecteerd, gerestaureerd en geconserveerd Het college heeft besloten hiervoor, een nog in het investeringsschema voor 2002 gereserveerd bedrag, ad. 64.100,-- ter beschikking te stellen.

Vrijstelling havengeld Furieade
Het college heeft besloten te voldoen aan het verzoek van de Stichting Maassluis Maritiem door de eigenaren van de vaartuigen die op 3, 4 en 5 oktober 2003 deelnemen aan de 24e Furieade ontheffing te verlenen van haven- en bruggelden.