Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Onderhoud Slotermeerlaan in vijf maanden klaar

Direct na de bouwvak start in augustus groot onderhoud aan de Slotermeerlaan, en wel het deel tussen de rotonde met de Burgemeester Röellstraat én de President Allendelaan. Het meest ingrijpend bij deze operatie is het werk aan het riool. Het stadsdeel moest kiezen tussen stap voor stap uitvoeren in 14 maanden of alles in één keer aanpakken in 5 maanden. De keuze was niet moeilijk: de aanpak wordt kort, maar hevig. Het geeft bewoners uiteindelijk de minste overlast. In januari 2004 is de klus geklaard.

Omleidingroute
Auto's vanaf de Burgemeester Röellstraat of Slotermeerlaan richting Osdorp worden omgeleid via de Burgemeester Röellstraat, Burgemeester Van Leeuwenlaan, De Savornin Lohmanstraat en Troelstralaan naar de Geerban en Ookmeerweg. Verkeer komend vanuit Osdorp met bestemming Slotermeer rijdt de omgekeerde route Troelstralaan, De Savornin Lohmanstraat, Burgemeester Van Leeuwenlaan naar de Burgemeester Röellstraat en Slotermeerlaan. Klik hier voor een routekaartje.

Fietsers en openbaar vervoer
Fietsers krijgen aparte omleidingroutes via het Noorderhof of via de aangrenzende Wijsgerenbuurt aan de andere klant van de Slotermeerlaan. Klik hier voor een routekaartje. Tramlijn 14 kan gedurende het hele werk zijn normale route blijven rijden.

Bereikbaarheid lastig maar gegarandeerd
De verkeersluwe wijk Noorderhof blijft vanuit twee richtingen bereikbaar voor bestemmingsverkeer en voor nood- en hulpdiensten. Ook het Sloterparkbad en het Sloterpark met zijn heemtuin en kinderboerderij blijven met de auto goed bereikbaar via de Ookmeerweg in Osdorp en de President Allendelaan.

Meer informatie
Begin augustus zullen bewoners van de aangrenzende wijken gedetailleerder informatie ontvangen over het werk aan de Slotermeerlaan. Alle verkeersmaatregelen en ander hinder als gevolg van het werk worden gemeld in de Stadsdeelrubriek in De Westerpost en kunt u volgen via deze website. Voor persoonlijke informatie kunt u terecht bij projectleider Boy Busing van Stadsdeelwerken, telefoon 020 889 8773.

(foto boven:)
De Slotermeerlaan met de nieuwbouwwijk Noorderhof (rechts) en de uitbouw van verzorgingshuis A.H.Gerhardhuis (links).

Gerelateerde bericht(en):
Omleidingroutes in verband met groot onderhoud Slotermeerlaan van 11 augustus tot medio januari 2004 Werk aan de openbare weg