Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-07-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 09.45 u) Woensdag, 9 juli 2003

District Maastricht

Maastricht; onder invloed
Afgelopen dinsdagavond omstreeks 22.30 uur vond op de Maasboulevard in Maastricht een aanrijding plaats. Een 25-jarige automobilist uit Verviers (B) botste met zijn auto bij het achteruitrijden tegen een andere auto, bestuurd door een 31-jarige man uit Luik (B). Er is alleen sprake van wat licht blikschade. Bleek dat de 25-jarige automobilist uit Verviers onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; fiks aantal bekeuringen
Het Verkeershandhavingsteam van de politie heeft afgelopen dinsdagmiddag bij een verkeerscontrole op de Cabergerweg in Maastricht totaal 71 bekeuringen / processen-verbaal uitgeschreven. De geconstateerde overtredingen varieerden van niet dragen van de autogordel (de meeste bekeuringen; 62), het niet verzekerd zijn van het voertuig tot het niet dragen van een helm door bromfietsbestuurders.
Bij verkeerscontroles op de Brusselsestraat en op de Frontensingel werden totaal 17 voertuigbestuurders bekeurd. Hier varieerden de geconstateerde overtredingen van het niet bij zich hebben van de vereiste voertuigpapieren, het rijden door het rode verkeerslicht tot het niet dragen van de helm door bromfietsbestuurders. Daarnaast zijn er dinsdag radar snelheidscontroles gehouden op de Via Regia, Cabergerweg, Tongerseweg en op de Rijksweg in Maastricht. Hier werden totaal 164 voertuigbestuurders betrapt toen zij er de ter plaatse geldende maximumsnelheid overtraden. Zij krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd.

Valkenburg; aangehouden
Een politiepatrouille die afgelopen dinsdag op woensdagnacht omstreeks
01.45 uur op de Emmalaan in Valkenburg reed zag er een geparkeerde auto staan met de portieren wagenwijd open en een tweetal inzittenden erin. Teneinde een en ander nader te controleren reden de politie-agenten er naartoe. Op dat moment stapten een tweetal personen uit die het meteen op een lopen zetten. De politie-agenten die inmiddels zagen dat de geparkeerde was opengebroken (autosloten verbroken). De politie ging het tweetal achterna en wist er een, een 26-jarige man uit Meerssen in de kraag te vatten. Die trachtte zich in de omgeving achter een andere geparkeerde auto te verbergen. De andere verdachte kon niet meer worden achterhaald en wist te ontkomen. De aangehouden verdachte uit Meerssen werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De opengebroken geparkeerde auto werd voor nader onderzoek veiliggesteld en afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in.