Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-07-2003
Persberichten district Heerlen en Kerkrade (JC 10.30u) Woensdag 9 juli 2003

District Heerlen / Kerkrade

Hoensbroek, spullen begraafplaatsen gevonden
Dinsdag 8 juli vond in een woning aan de Bongaardstraat in Hoensbroek een uitzetting plaats van de bewoner. Bij deze uitzetting trof men een grote hoeveelheid goederen aan, afkomstig van kerkhoven / begraafplaatsen. Over de herkomst van deze goederen werd de man door de politie aan de tand gevoeld. De man verklaarde deze gevonden te hebben en het ontbrak de politie aan bewijs de man in deze zaak van enig strafbaar feit te betichten.
De aangetroffen goederen zijn een groot aantal marmeren en koperen vazen, lampen en houders voor kaarslichtjes. Uit het ingestelde onderzoek van de politie is vast komen te staan dat deze goederen mogelijk afkomstig zijn van de begraafplaatsen aan de Randweg en van de St. Janskerk, te Hoensbroek. De beheerders van deze begraafplaatsen kregen de afgelopen tijd vaker melding van bezoekers dat goederen van graven verdwenen waren.
Om de benadeelden in de gelegenheid te stellen te bekijken of hun weggenomen goederen zich daaronder bevinden, worden er kijkdagen georganiseerd.
Vanaf maandag 14 tot en met vrijdag 18 juli 2003 van 09.00 tot 16.00 uur, zijn de begraafplaatsen aan de Randweg en die van de St. Janskerk te Hoensbroek hiervoor opengesteld. Men kan ook bellen met het nummer: 06.10919102 voor meer informatie.

Hoensbroek, invalide man onder invloed
Dinsdag 8 juli , vroeg in de middag (13.00u) kreeg de politie een melding dat er op de Juliana Bernhardlaan in Hoensbroek een aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een bestuurder van een elektrische rolstoel tegen een geparkeerde auto was aangereden en daarna op straat gevallen was. Aan de auto ontstond lichte schade. De agenten roken en dat de 71 jarige inwoner van Hoensbroek behoorlijk aan Bacchus geofferd had. De man was nauwelijks aanspreekbaar. Ook was niet duidelijk of de bejaarde gewond was geraakt reden waarom de ambulancedienst erbij gehaald werd. Deze brachten hem voor onderzoek naar het Atrium in Heerlen. Door de GGD-arts werd van de invalide een bloedproef genomen ten behoeve van het onderzoek ter bepaling van het alcoholpromillage.
De man mankeerde verder niets en werd naar huis gebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt in verband met het rijden onder invloed.

Vaals, inbraak horecagelegenheid
Dinsdag 8 juli, bij het openen van de zaak, ontdekte de eigenaar van een horecagelegenheid aan de Epenerbaan in Vaals, dat de voorraad uit de kelder verdwenen was.
De dader(s) hadden zich de toegang verschaft door een toegangsdeur te forceren. Zij namen tientallen kilos koffiebonen, dozen wijn, een telefoon- en faxtoestel en een aantal pakken toiletpapier weg. De eigenaar deed van deze diefstal aangifte en de politie stelt een nader onderzoek in.