Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 9-07-2003
Persberichten van woensdagmorgen 09 juli 2003

Bert Peters en Dana Everts verzorgen de persvoorlichting

Verkeersongeval letsel

MEPPEL Dinsdagmiddag tegen halfdrie kregen twee automobilisten een kop-staart botsing op de A32 tussen Steenwijk en Meppel. Een 57- jarige man uit Steenwijk, die van achteren werd aangereden belandde met zijn auto in de middenvangrail, terwijl een 28-jarige man uit Heerenveen met de auto in de rechterberm terechtkwam. Bij de laatst genoemde werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. De man is ter observatie in het ziekenhuis gebleven.

EMMEN Dinsdagmiddag rond halfvijf s middags stak een 17-jarige fietser uit Nieuw Dordrecht de Oosterveldsestraat in Barger-Oosterveld over. Daarbij zag hij een 35-jarige motorrijder over het hoofd. De 9-jarige passagiere van de motor is voor onderzoek naar het Scheperziekenhuis gegaan.

Vrachtwagen rijdt door
EMMEN Gisteravond omstreeks halfelf reed een 64-jarige automobilist uit Winschoten met zijn vrouw over de N391 in de richting van Ter Apel. Op het weggedeelte tussen de Pottendijk en de Roswinkelerstraat kwam een kleine vrachtauto hen tegemoet. Deze ging op de verkeerde weghelft rijden, om een aanrijding te voorkomen moest de man uitwijken. De linker buitenspiegel werd nog geraakt en de auto kwam tot stilstand in een droge sloot. Achter de auto reed een 31-jarige automobiliste uit Emmen, ook zij moest uitwijken voor de vrachtauto. Het witte vrachtautootje van het merk Mercedes, voorzien van een windvanger, reed zonder te stoppen door.

Met drank op achter het stuur
ZUIDWOLDE In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie een 40-jarige man uit de gemeente Staphorst op De Vennen op alcohol gecontroleerd. De man blies 375 ug/l (0,9 promille) en kreeg een dagvaarding en een rijverbod van drie uur.

Diefstal uit autos
BORGER Dinsdagavond tussen 19.00 uur en 21.00 uur was een parkeerplaats aan de Drift doelwit van het dievengilde. Verschillende autos werden opengebroken. Zo mist een 36-jarige man uit Zwaagwesteinde onder andere zijn autopapieren en rijbewijs. De schade wordt geschat op zon 500,- euro. Een 18-jarige auto-eigenaar mist een complete hoedenplank met twee boxen en zijn radio-CD speler. Er is nu aangifte gedaan van drie inbraken.

Diefstal uit woning
FREDERIKSOORD Dinsdagmiddag deed een 53-jarige bewoner van de Koningin Wilhelminalaan aangifte van inbraak in zijn woning. De woning is doorzocht een kluis met een geldbedrag en sieraden zijn meegenomen. Onbekend is hoe de dader binnenkwam.

Winkeldief op heterdaad betrapt
ASSEN In de nacht van dinsdag op woensdag net even over twaalf zagen getuigen een man inbreken in een muziekzaak aan de Brink. De 25-jarige man uit Groningen rende weg met een gitaar in zijn hand. Even later heeft de politie de man kunnen aanhouden. Het prijskaartje zat nog aan de gitaar.

Honden richten slachting aan
KOEKANGE In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 38-jarige bewoner van de Koekangerdwarsdijk tegen vijf uur gewekt. Toen hij uit het raam keek zag hij een hond met platte snuit met een kip in zijn bek wegrennen. De man heeft als hobby het fokken van kippen. Bij de kippenschuur was een ware slachting aangericht. Er zat een gat van ongeveer 20 cm in het hek. Ongeveer 70 dieren zijn gedood.

Brand in school gebouw
ASSEN Dinsdagnacht net na twaalven kreeg de politie de melding van een uitslaande brand in een school aan de Jozef Israelweg. Toen de politie ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit het dak. De brandweer heeft in overleg besloten om het pand te slopen zodat de brand bestreden kon worden. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de aanleiding van de brand.

Auto te water
BEILEN Dinsdag rond vijven reed een 70-jarige man uit Hijken over de straat Eursinge. In de bocht raakte de man in de slip en schoot het water in. De man kwam met de schrik vrij en hield een nat pak over aan het ongeval. De auto is door een takelwagen uit het kanaal gehesen.