Gemeente Capelle a/d IJssel

Overhandiging bezwaarschriften IVEC-terrein

Vrijdag 4 juli 2003 nam wethouder Stadsontwikkeling Jan de Jong 165 bezwaarschriften in ontvangst van de klankbordgroep Middelwatering-West. De bezwaarschriften zijn ingediend tegen het plan van projectontwikkelaar Proper Stok om op het IVEC-terrein 44 appartementen en 24 waterwoningen te bouwen.

De klankbordgroep had de bezwaarschriften verzameld bij omwonenden. Het indienen van de bezwaren gebeurde in het kader van de inspraakprocedure die van 26 mei 2003 tot en met 4 juli 2003 liep rondom het bouwplan voor het IVEC-terrein. De omwonenden vinden onder meer dat de bebouwing een te hoge dichtheid heeft en dat een aantal van de geplande gebouwen te hoog is. Ook vrezen ze voor grotere parkeerproblemen en een sterk toenemende verkeersoverlast voor de Constantijn Huygensstraat.

Na de overhandiging van de bezwaarschriften gaf wethouder De Jong een korte reactie. Hij vertelde dat zowel binnen als buiten het IVEC-terrein de mogelijkheden worden bekeken om het bouwplan nog verder te verbeteren. Uitgangspunt daarbij is dat dit wel binnen de randvoorwaarden van het project moet passen.

Plangebied Nieuw Rozenburcht
Het IVEC-terrein ligt in de bocht van de Slotlaan en de Ketensedijk en maakt onderdeel uit van het plangebied Nieuw Rozenburcht. Ook het verzorgingshuis De Rozenburcht en de Da Costasingel behoren tot dit gebied, dat als één samenhangend geheel wordt ontwikkeld in drie fasen. De eerste fase is het IVEC-terrein. Voor De Rozenburcht ontwikkelt Stichting Woningpartners momenteel een nieuwbouwplan (fase 2). Verder is een woningbouwplan in de maak voor de Da Costasingel (fase 3). Voor de bouwplannen voor De Rozenburcht en de Da Costasingel zijn nog geen bouwaanvragen ingediend.

Klankbordgroep Middelwatering-West
De klankbordgroep Middelwatering-West is in 1998 opgericht en bestaat uit bewoners die de belangen van de omwonenden vertegenwoordigen. De klankbordgroep biedt de omwonenden gelegenheid om mee te denken over de planontwikkeling voor Nieuw Rozenburcht. De afgelopen periode heeft de gemeente veelvuldig overlegd met de klankbordgroep. Verschillende suggesties van de klankbordgroep zijn in het bouwplan voor het IVEC-terrein opgenomen. Zo wordt rondom het Dief- en Duifhuisje een fraai plein aangelegd, waardoor dit waardevolle stukje historisch erfgoed nog beter tot zijn recht komt. Ander voorbeeld is het nieuwe wandelpad dat onderlangs de Ketensedijk is toegevoegd.