AutoRai

9-7-2003

New Beetle Cabriolet veiligste cabrio in zijn soort

De New Beetle Cabriolet heeft in de onlangs gehouden cabrio koprol- en crashtest van de Duitse ADAC uitermate goed gescoord.

De Volkswagen New Beetle Cabriolet behaalt in vergelijking met twee andere cabriolets de beste resultaten. De koprol- en crashsensor waarmee deze Volkswagen is uitgerust, is in staat om het gevaar van een koprol te detecteren. Dat betekent dat bij gevaar de rolbeugels die achter de voorbank geplaatst zijn binnen 0,25 seconde 265 millimeter omhoog schieten en aansluiten op de versterkte voorruitframe, waardoor de zitruimte volledig wordt afgeschermd.

Door de standaard uitgeruste automatische koprol- en crashsensor wordt de New Beetle Cabriolet zeer positief gewaardeerd in de test. Volgens de ADAC zijn cabriolets zonder deze koprolbescherming levensgevaarlijk. Als gevolg van de positieve testuitslag stelt de Automobil Club in Duitsland voor om vanaf heden iedere nieuw geĂŻntroduceerde cabrio van een dergelijk robuust koprol- beschermsysteem te voorzien. De New Beetle Cabriolet is momenteel de enige auto, die met dit systeem standaard is uitgerust voor een minimumprijs van 24.995,-.

Vier airbags voorin dragen bij aan het hoge niveau van passieve veiligheid, evenals de speciaal voor dit model ontwikkelde energie-absorberende zijpanelen. Daarnaast is ABS standaard en vanaf de 1.6 ook ESP, inclusief remassistent, die beide een extra bijdrage aan de unieke veiligheid van deze auto leveren.