Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-07-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 11.00 u) Woensdag, 9 juli 2003

District Sittard

Sittard; aangehouden
Afgelopen dinsdagavond kreeg de politie een melding van een auto-inbraak aan de Bergstraat in Sittard. Bleek dat een auto-inbreker op een parkeerplaats een ruitje van een geparkeerde auto had ingeslagen en de autoradio eruit had gestolen. De politie die meteen in de omgeving op onderzoek uitging trof op de Eisenhowerstraat een 24-jarige man uit Sittard aan die voldeed aan het door getuigen opgegeven signalement. Die gooide vlak voor diens aanhouding, vermoedelijk omdat hij in de gaten had gekregen dat de politie hem op het spoor was gekomen, een plastik zak met daarin een autoradio door een geopend raampje van een geparkeerde auto. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De in een geparkeerde auto weggegooide autoradio werd in beslag genomen. De autoradio werd door de auto-eigenaar die zich inmiddels bij de politie had gemeld, terugherkend. De politie stelt een nader onderzoek in.

Sittard; met luchtdrukpistool aan het schieten
Afgelopen woensdag op donderdagnacht, omstreeks middernacht, kreeg de politie van getuigen meldingen dat een tweetal jongens op de Voorstad in Sittard met een luchtdrukpistool aan het schieten waren. De politie die snel ter plaatse was trof op een bankje zittend twee jongens (14 / 16) uit Sittard aan. Een van hen bleek bij nader onderzoek naast kogeltjes ook nog een zogenaamd vlindermes bij zich te hebben. Kogeltjes en vlindermes werden in beslag genomen. In de struiken achter het bankje waarop beide verdachten hadden gezeten, vond de politie een luchtdrukpistool. Ook het luchtdrukpistool werd in beslag genomen. Beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De ouder van beide strafrechtelijk minderjarige jongens werden in kennis gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Sittard; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen dinsdagavond radar snelheidscontroles gehouden op de Leyenbroekerweg, Hemelsley en op de Sportcentrumlaan in Sittard. Daarbij werden totaal 181 voertuigbestuurders geflitst die er de ter plaatse geldende maximumsnelheid overtraden. Zij krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. Totaal werden bij de snelheidscontroles 1.790 voertuigbestuurders gecontroleerd. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 86 km p/u.

Amstenrade; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen dinsdagmiddag ook een radar snelheidscontrole gehouden op de Hommerterweg (binnen de bebouwde kom) in Amstenrade. Daarbij controleerde de politie totaal 1.090 voertuigbestuurders. Daarvan hebben totaal 398 voertuigbestuurders de ter plaatse geldende maximumsnelheid (binnen de bebouwde kom geldende maximumsnelheid van 50 km p/u) overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km p/u.