Gemeente Maastricht

Maak een afspraak met het GemeenteLoket

Het GemeenteLoket biedt u vanaf nu een nieuwe vorm van dienstverlening waarmee u lange wachttijden kunt voorkomen: via internet of telefoon kunt u voor een aantal producten een afspraak maken. Voorlopig zijn dat het rijbewijs (eerste aanvraag, verlenging en uitbreiding categorieën), de Nederlandse Identiteitskaart en verschillende soorten Nederlandse paspoorten. Voor spoedprocedures kunt u geen afspraak maken. Als u op de afgesproken tijd in het GemeenteLoket aan de Randwycksingel bent, dan wordt u vrijwel meteen geholpen.

Internet

Als u via internet een afspraak wilt maken, dan surft u uiteraard eerst naar www.maastricht.nl. Daar typt u in het zoekbalkje linksboven in het scherm het gewenste product in. Vervolgens toets u de `enter'-toets in of u klikt op zoek. In de zoekresultaten die hierna verschijnen, klikt u op het gewenste product. Vervolgens krijgt u alle benodigde informatie overzichtelijk op het scherm. Onder het kopje `afspraak maken' vindt u een grijze knop met het opschrift `maak afspraak'. Als u hierop klikt, opent zich het afsprakenscherm. Hier kunt u zelf met enkele muisklikken een dag en tijdstip uitkiezen die u het beste uitkomt. Groene balken geven beschikbare tijden aan, witte balken zijn reeds gereserveerde tijden. Als u een afspraak heeft gemaakt, ziet u een overzicht op het scherm dat u kunt uitprinten. U heeft dan al meteen uw volgnummer. Omdat de inroostering van de balies twee dagen van tevoren plaatsvindt, moet u minimaal twee werkdagen van tevoren reserveren. Als u dus op donderdag op www.maastricht.nl gaat kijken, dan kunt u vanaf maandag een afspraak vastleggen. Maximaal kunt u twee weken vooraf een afspraak maken. Let er hierbij wel op dat u voor ieder verschillend product een aparte afspraak dient te maken. Als u samen met uw echtgeno(o)t(e) een paspoort wilt verlengen en twee kinderen wilt bijschrijven, moet u dus vier afspraken maken. Op het afgesproken tijdstip kunt u plaatsnemen in de wachtruimte. Op het display zal uw volgnummer verschijnen met het nummer van de balie waar u terechtkunt.

Telefoon

Ook via de telefoon is een afspraak snel gemaakt. U belt (043) 350 40 00 en vertelt onze medewerker waarvoor u een afspraak wenst te maken. De medewerker noteert uw gegevens en reserveert een dag en tijdstip van uw keuze, mits er nog plaats is. Ook kunt u informatie krijgen over prijzen en voorwaarden. Overigens gelden dezelfde beperkingen als bij internet, dus minimaal twee en maximaal veertien dagen van tevoren reserveren. Voor een afspraak die u via de telefoon geregeld heeft, dient u zich bij de receptie te melden.