Politie Gelderland-Zuid



Minderjarige jongen verdacht van het plegen van ontuchtige handelingen

De politie is een onderzoek gestart naar het mogelijk plegen van ontuchtige handelingen door een minderjarige jongen in een zorginstelling in de omgeving van Nijmegen. De minderjarige jongen, die in de instelling verbleef, zou bij mogelijk een viertal kinderen, die in de instelling verblijven, ontuchtige handelingen hebben gepleegd.

De zaak kwam aan het licht doordat een kind dat in de instelling verblijft bij een medewerker van de instelling melding maakte van de handelingen van de minderjarige jongen. Dit kind is overigens niet een van de vermeende slachtoffertjes. Vervolgens is de politie in kennis gesteld. Een van de ouders van de vermeende slachtoffertjes deed aangifte. Hierna is een onderzoek gestart. De jongen is op dinsdag 1 juli aangehouden en op het politiebureau verhoord. De jongen is in bewaring gesteld en verblijft niet meer in de zorginstelling.

Alle betrokkenen zijn inmiddels geïnformeerd. Aan hen wordt zorgvuldige opvang verleend door onder andere de GGD, maatschappelijk werk, Bureau Jeugdzorg, de Raad voor de Kinderbescherming, GGZ en de politie, die nauw samenwerken.

Het feit dat het in deze zaak om jonge kinderen gaat, maakt het politieonderzoek gecompliceerd. Dit maakt terughoudendheid in de berichtgeving noodzakelijk. Het betreffende politieteam wordt bij dit onderzoek ondersteund door de afdeling Jeugd- en Zedenzaken van de politie Gelderland-Zuid.


Nijmegen, woensdag 9 juli 2003



Brenda van der Pal
Afdeling Communicatie
Politie Gelderland-Zuid
Tel: 06- 53 22 01 57


---- --



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39