Politie Hollands Midden
Datum: 9 juli 2003

(

Aanranding Leiden
Een 17-jarige vrouw uit Leiden heeft dinsdag 8 juli aangifte gedaan van aanranding op zaterdag 5 juli jl. De vrouw liep omstreeks 23.00 uur over de Lage Morsweg in de richting van de Vondellaan. Na de kruising met de P.C. Hooftlaan en de Morslaan merkte de Leidse dat zij gevolgd werd door een man. Toen zij besloot over te steken werd zij van achteren door de man beetgepakt waarna beiden op de grond terechtkwamen. Er ontstond een worsteling waarbij de Leidse gilde en probeerde weg te komen. Pas toen twee fietsers, een vrouw en een kind, de twee zagen en de fietster begonnen te schreeuwen ging de donkergekleurde man er vandoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld en wil in contact komen met de fietster. Zij en andere getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Poging verkrachting in Opsporing Verzocht Leiden
Naar aanleiding van een poging verkrachting op zaterdag 31 mei op de Agaatlaan in Leiden zal de Politie Hollands Midden een getuigenoproep doen in het AVRO-programma Opsporing Verzocht van maandag 14 juli. Een 19-jarige fietster uit Voorschoten reed tussen 04.30 en 05.15 uur over de Morslaan in de richting van de Stevenshof toen zij op de Agaatlaan door een fietser van haar fiets werd geduwd en naar de grond werd gewerkt. Hierna probeerde de man de Voorschotense te verkrachten. Er ontstond een worsteling waarbij de vrouw kans zag de man te trappen. De man kwam door de trap in de naastgelegen sloot terecht. De Voorschotense wist te ontkomen en zag de man vervolgens wegfietsen rechtsaf de Opaalstraat in. De Voorschotense was al vanaf de Morsweg, Conradstraat/Opaalstraat door de man achtervolgd. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de Politie Hollands Midden. Het telefoonnummer wordt tijdens de uitzending bekendgemaakt.


Aanhouding Leiden

De politie heeft dinsdagavond 8 juli een 26-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 22-jarige stadsgenoot. De verdachte is de broer van een vriend van het slachtoffer. Het slachtoffer zou drie maanden geleden per ongeluk de hand van deze vriend bezeerd hebben. Tussen deze beide personen bestond hier geen probleem over. De broer oftewel de verdachte wilde echter waarschijnlijk verhaal halen over dit voorval en zocht het slachtoffer thuis op. Hier zou hij hem geslagen hebben. Het slachtoffer had een blauw oog, pijn in de rug en een tand door de lip. Nadat de aangifte van het slachtoffer op het politiebureau was opgenomen, meldde zich de verdachte aan het bureau. Deze gaf aan aangifte te willen doen tegen de 22-jarige Leidenaar. De verdachte is aangehouden en de politie neemt de zaak in onderzoek.


Onder invloed Leiden

De politie heeft in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 juli een 20-jarige automobilist uit Leiden aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten zagen hem rond 02.15 uur langzaam over het Levendaal rijden in de richting van de Garenmarkt. Op de Boommarkt hebben de agenten de man laten stoppen. Deze bleek te hebben gedronken De ademanalyse wees 290 ug/l uit. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 3 uur.


Kop-staart aanrijding Leiden

Op dinsdag 8 juli omstreeks 08.05 uur heeft er een kop-staartaanrijding plaatsgevonden op de A-4 richting Amsterdam. Een 60-jarige bestuurder uit Le Rouret (F) wilde invoegen op de plaats waar op dat moment de rijstroken van drie naar twee gaan. Op het moment van invoegen raakt hij een voor hem rijdende 38-jarige bestuurder van een motorfiets uit 's-Gravenzande, die op dat moment moest remmen door de noodzaak van het verkeer. Hierdoor gleed de motorrijder naar voren en kwam in aanrijding met 32-jarige bestuurder uit Schiedam, die op zijn beurt tegen zijn voorligger reed, zijnde een 63-jarige bestuurder uit Rotterdam. De motorrijder en een bijrijder van de bestuurder uit Rotterdam werden met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.


Aanrijding met gewonde Leiden

Op dinsdag 8 juli omstreeks 13.10 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fietser op de kruising Marnixstraat en Anna van Saksenstraat. Een 33-jarige bestuurder van een auto uit Leiden reed over de Anna van Saksenstraat toen hij op de kruising met de Marnixstraat linksaf wilde slaan. Hij zag hierbij een 60-jarige fietser uit Leiden over het hoofd die linksaf de Anna van Saksenstraat in wilde rijden, die hij voorrang diende te verlenen. De fietser werd met hand-en beenletsel overgebracht naar een ziekenhuis.


Aanrijding met gewonde Leiden

Op dinsdag 8 juli omstreeks 14.10 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de kruising Plesmanlaan en de Ehrenfestweg tussen een auto en een bromfietser. Een 16-jarige bestuurder van een bromfiets uit Oegstgeest reed over Ehrenfestweg toen hij op de kruising met de Plesmanlaan door rood licht reed. Op dat moment kwam een voor hem van links komende 24-jarige bestuurster uit Katwijk die hij over het hoofd zag, waarna een aanrijding ontstond. De bromfietser had diverse schaafwonden.


Onder invloed Alphen aan den Rijn

De politie heeft in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 juli een 25-jarige automobilist uit Alphen aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten zagen hem zonder verlichting over de Oudshoornseweg rijden. Op de Groenoord hebben de agenten de man laten stoppen. Deze bleek te hebben gedronken. De ademanalyse wees 750 ug/l uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 9 uur.


Onder invloed tegen verkeerszuil Alphen aan den Rijn

De politie heeft woensdagnacht 9 juli een 63-jarige Alphenaar aangehouden wegens rijden onder invloed en doorrijden na een aanrijding. De man reed rond 01.00 uur tegen een verkeerszuil op de middengeleider van de Hazeveld. Hierna is hij doorgereden. Zijn kentekenplaat was echter van de auto gevallen en bij de verkeerszuil blijven liggen. Agenten troffen hem even later in zijn auto bij zijn woning aan. Hij bleek te hebben gedronken. De ademanalyse wees 870 ug/l uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg proces verbaal en een rijverbod van 10 uur.

Aanhouding na diefstal uit bedrijf Alphen aan den Rijn
De politie heeft in samenwerking met medewerkers van een bedrijf aan de Eikenlaan een 18-jarige Gouwenaar aangehouden na diefstal uit dat bedrijf. De Gouwenaar kwam de zaak binnen, nam een tas weg van een medewerkster en ging er weer vandoor. Medewerkers zetten direct de achtervolging in en zochten de omgeving af. Een voorbijrijdende agent werd op de hoogte gesteld. Korte tijd later kon de verdachte worden aangehouden. De tas met inhoud werd teruggevonden in de bossages. Een mobiele telefoon, een geldbedrag en sigaretten die uit de tas waren gehaald werden bij de verdachte teruggevonden. De verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Bankoverval Driebruggen
Op dinsdag 8 juli heeft een overval plaatsgevonden op een bank aan de Kerkweg. Omstreeks 17.45 uur kwam een man gemaskerde man de bank binnen en eiste onder bedreiging van een op een vuurwapengelijkend voorwerp een geldbedrag van een medewerkster. De man ging er met een geldbedrag vandoor in de richting van het Dorpshuis. Nadat de politie gealarmeerd was heeft deze direct de omgeving afgezocht. Dit resulteerde niet tot een aanhouding. De politie zet het onderzoek voort en is op zoek naar getuigen. Getuigen die iets verdachts hebben gezien voor of na de overval kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).


Onder invloed Gouda

De politie heeft dinsdag 8 juli een 33-jarige man uit Gouda aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten reden rond 21.45 uur op de Kattensingel toen de auto voor hen er ineens met hoge snelheid vandoor ging en de Karnemelksloot opreed. Op de De Kortestraat hebben ze de auto laten stoppen. De bestuurder bleek te hebben gedronken. De ademanalyse kwam uit op 405 ug/l. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 3 uur.


Bedrijfsinbraak Waddinxveen

Op dinsdag 8 juli omstreeks 01.05 uur heeft er een inbraak in een bedrijf plaatsgevonden aan de Oranjelaan. Toegang tot het bedrijf werd verschaft door middel van ingooien van een ruit. Weggenomen werd een diaprojector. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Waddinxveen onder telefoonnummer 0900 - 8844.


Eenzijdig ongeval met letsel Waddinxveen

Op woensdag 8 juli omstreeks 02.15 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Zwarteweg. Een 20-jarige bestuurder van een scooter uit Gouda verloor de macht over zijn scooter en ging rechtdoor in een flauwe bocht. Hierdoor reed hij tegen een lichtmast die aan de rechterzijde van de weg stond. De man werd met been-en handletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis te Gouda.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --