Persbericht Antwerpen, 9 juli 2003

GIMV verkoopt zijn participatie in Matrix Integrated Systems aan Axcelis Technologies

Antwerpen, 9 juli 2003 ­ Vandaag maakt GIMV bekend dat het zijn participatie in Matrix Integrated Systems heeft verkocht. Axcelis Technologies (NASDAQ: ACLS) nam de leverancier van zogenaamde droogets-machines, gevestigd in Richmond (Californië), over voor een totaal bedrag van 14 miljoen USD in contanten.

De overname betekent een uitbreiding en versterking van de portefeuille voor droogets technologie van Axcelis. Ze steunt dan ook de langetermijnstrategie van de onderneming om haar producten te diversifiëren. Matrix verwierf in deze sector bekendheid dankzij haar leidinggevend platform voor de droogets technologie. Onlangs ontving de onderneming nog een nabestelling voor verschillende machines van een 300 mm state of the art halfgeleiderfabriek in Europa.

Matrix was een privé-onderneming en werd gesteund door risicokapitaalverschaffers zoals GIMV, IT Partners, Euroventures en IMEC. Sinds 1987 steunde GIMV de onderneming bij verschillende financieringsrondes en heeft het meer dan 22% van de onderneming in handen.

De totale opbrengst voor GIMV bedraagt ongeveer 3,5 miljoen USD.

U vindt meer informatie over Axcelis Technologies of Matrix Integrated Systems in het persbericht van Axcelis in bijlage.

Voor meer informatie kan u terecht bij:
De heer Frank De Leenheer ­ Investor Relations Manager GIMV Tel. +32 3 290 22 18 ­ E-mail: frankdl@gimv.be

De heer Elderd Land ­ Executive Investment Manager GIMV-ICT Tel. +32 3 290 21 45 ­ E-mail: elderdl@gimv.be

Sedert zijn oprichting in 1980 is GIMV uitgegroeid tot de belangrijkste durfkapitaalverschaffer en bedrijvenbouwer in België én tot een belangrijke Europese en internationale marktspeler.
GIMV investeert zowel in informatie- en communicatietechnologie, biotechnologiebedrijven als groeifinanciering en management buy-outs (MBO's) van bedrijven uit meer traditionele sectoren, en dit zowel in binnen- en buitenland.
De intrinsieke waarde (*) van GIMV bedraagt op vandaag ongeveer 824 miljoen euro. GIMV is sedert 1997 genoteerd op Euronext Brussel.

Meer informatie over GIMV kan u vinden op www.gimv.be.

(*): Bij tussentijdse berekening van de intrinsieke waarde worden enkel de beursgenoteerde participaties verrekend aan de koers van die dag. Per 31 december en 30 juni worden tevens de niet-genoteerde participaties verrekend.


---- --