Gemeente Amersfoort

Definitieve toplaag voor kruispunten Stadsring

datum: 8 juli 2003

Op maandag 14 en dinsdag 15 juli worden op alle zes kruisingen van de Stadsring de definitieve toplagen aangebracht. De kruispunten worden één voor één aangepakt. Geschat wordt dat er per kruispunt ca. twee à drie uur nodig is om de toplaag aan te brengen. De voortgang is afhankelijk van weersomstandigheden en het aanvoer van asfalt: het is daarom niet mogelijk een exacte planning te geven. Aan het begin en aan het eind van de Stadsring zullen waarschuwingsborden worden geplaatst. Doorgaand verkeer kan via de andere rijstrook gewoon doorrijden. Bij de kruispunten zelf worden voor die korte periode geen omleidingsroutes aangegeven: automobilisten dienen zelf een omweg te kiezen.

Amersfoort timmert aan de weg
Het werk aan de Stadsring is onderdeel van 'Amersfoort timmert aan de weg'. In korte tijd wordt een flink aantal toegangswegen van Amersfoort opgeknapt en opnieuw ingericht. Dat is heel hard nodig. Omdat de kwaliteit van de wegen erom vraagt maar ook omdat Amersfoort erg hard groeit. Aanpassingen zijn nodig om een snelle afwikkeling van het verkeer te kunnen blijven garanderen. Om overlast te beperken, zijn de planningen van de projecten zorgvuldig op elkaar afgestemd. Zo blijft de stad ook tijdens het 'timmeren'gewoon bereikbaar.

Voor meer informatie over het werk aan de kruisingen kunnen bewoners en betrokkenen contact opnemen met de Servicetelefoon, tel. 033-469 48 69.