Gemeente Amersfoort

Vrijwilliger Bertus Birza ontvangt Koninklijke Onderscheiding uit handen van de burgemeester, A. van Vliet-Kuiper, voor al zijn verdiensten voor de wijk Liendert

datum: 9 juli 2003

Gisteravond, 8 juli 2003, heeft burgemeester Van Vliet in speeltuinverenging "het Vogelnest" aan de Wiekslag in Amersfoort, een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer E.M. Birza, vrijwilliger voor verschillende organisaties in Amersfoort.

De heer Birza heeft een stimulerende voorbeeldrol vervuld binnen de organisaties waar hij actief was/is. Hij kan worden gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen".

Kenmerkend voor de heer Birza is zijn inzet voor de wijk Liendert, met name voor het "spelende kind". Vanaf 1965 tot 1974 was hij vrijwilliger voor de speeltuinvereniging "het Vogelnest" te Amersfoort. Aansluitend was hij tot 1998 bestuurslid èn het aanspreekpunt voor dezelfde vereniging. Decorandus organiseerde talloze sportactiviteiten en kinderfeesten. Tevens beheerde en verzorgde hij het gebouw, controleerde hij speeltoestellen en stuurde hij vrijwilligers en banenpoolers aan.

Tevens was de heer Birza van 1979-2000 vrijwilliger voor de Amersfoortse blaaskapel de "Amerblaozers". In 2000 werd hij benoemd tot erelid.

Gelet op al zijn verdiensten en uitstraling van deze activiteiten naar de samenleving, is de heer Birza bij Koninklijk Besluit van 2 juli 2003 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.