Gemeente Vlieland

GEMEENTE GAAT HET GEBRUIK VAN HUURWONINGEN STRENGER CONTROLEREN EN HANDHAVEN.
In de komende tijd zal in een gezamenlijke actie tussen het Gemeentelijk Woningbedrijf en de gemeentelijke afdeling voor Volkshuisvesting /Ruimtelijke Ordening het strijdig gebruik van huurwoningen worden aangepakt.
Hierbij moet u denken aan:

1.niet permanente bewoning.
Onder permanente bewoning wordt verstaan het bewonen (hoofdverblijf houden) van een woning gedurende 2/3 van een aaneengesloten periode van 180 dagen en een minimaal verblijf van 50 nachten in de maanden december, januari en februari;

2.de recreatieve onderverhuur van de woning of een aan- of bijgebouw bij de woning;

3.het uitoefenen van een bedrijf vanuit de woning.

Als het vermoeden bestaat dat de woning strijdig met de regelgeving wordt gebruikt, zal de bewoner worden aangeschreven en zullen op regelmatige basis controles worden uitgevoerd.
Informatie over het vorenstaande kunt u verkrijgen bij: het Woningbedrijf - de heer G.A. Nieuwenhuis tel. 0562-452718 of bij de afdeling Volkshuisvesting/Ruimtelijke Ordening - mevrouw B.Verheij, tel 0562-452719.

Ingekomen
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat de volgende aanvraag om een bouwvergunning is ingekomen:
reguliere bouwvergunning:
o E. de Boer voor het bouwen van een zadeldakhal op de Fortweg (ingekomen 30 juni 2003).
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat de volgende aanvraag om een sloopvergunning is
ingekomen:
o Gemeente Vlieland voor het slopen van een asbestdak van een fietsenstalling op het perceel Lutinelaan 3 te Vlieland (ingekomen 26 juni 2003)

Nadere informatie kunt u verkrijgen bij de afdeling Ruimtelijke Ordening op het gemeentehuis.

---

Braderieën 2003
Bij besluit van 1 juli 2003 is door het college van burgemeester en wethouders aan activiteitenvereniging 'de Geitebreiers' een vergunning afgegeven voor het organiseren van een braderie op 9 juli 2003. Tevens is het college voornemens vergunningen af te geven voor de braderieën van 23 juli en 6 augustus 2003.
Op grond van de afgegeven vergunning is het toegestaan om op deze dagen vanaf 14.00 uur een standplaats in te nemen in de Dorpsstraat alsmede op het trottoir op de Havenweg gelegen achter de Waddendijk. Een in te nemen standplaats kan zonodig in overleg met de Geitebreiers worden gekozen.

Geen standplaatsen mogen worden ingenomen op:
o Locaties waarvoor aan een ondernemer reeds een vergunning gebruik openbare weg 2003 is afgegeven, zonder medewerking en/of toestemming van de betrokken ondernemer;
o Op de keerlus en taxi- en busstandplaats aan de Havenweg; o Ter hoogte van de zijstraten, aan de noord- en zuidzijde van de Dorpsstraat, inclusief de toegang tot de Waddendijk bij de Coupure.

Voor de volgende activiteiten tijdens de braderieën zijn afzonderlijke vergunningen van de gemeente vereist:
o Loterijen en kansspelen (niet toegestaan voor commerciële doeleinden);
o Verkoop van alcoholhoudende drank op straat (alleen mogelijk voor horeca-ondernemers);
o Versterkte muziek op de openbare weg.

Muziek op straat
Het gemeentebestuur heeft besloten bij de afgifte van vergunningen voor activiteiten op de openbare weg rekening te houden met de braderieën die dit jaar worden georganiseerd, hetgeen betekent dat deze worden aangemerkt als collectieve dagen. Muziekvergunningen dienen echter WEL aangevraagd te worden. Dit om activiteiten zo nodig op elkaar af te kunnen stemmen.
Voor akoestische onversterkte muziek zonder blazers of drums is geen vergunning vereist. Voor alle overige muzikale activiteiten is een vergunning noodzakelijk. De aanvragen worden, voor wat betreft eindtijdstippen en aantallen optredens, getoetst aan de notitie festiviteiten en geluidsoverlast gemeente Vlieland. Dit betekent dat tot uiterlijk 20.00 uur vergunning kan worden afgegeven.

Bij meerdere aanvragen voor één en dezelfde deellocatie bestaat de mogelijkheid dat in de vergunning nadere voorwaarden worden gesteld voor wat betreft aanvangstijden en duur van de optredens. Vanzelfsprekend is de ondernemer die de muziekvergunning heeft aangevraagd in eerste instantie verantwoordelijk voor het tijdig, dat wil zeggen uiterlijk 20.00 uur, stoppen van de muziek. Desalniettemin zal het college bij de afgifte van de vergunningen voor de braderieën van 23 juli en 6 augustus laten meewegen in hoeverre de ondernemers zich aan de eindtijdstippen hebben gehouden. Wij rekenen op uw medewerking.

VISROKEN
De gemeente is er door de Keuringsdienst van Waren op gewezen dat het roken van vis op braderieën en dergelijke ten strengste is verboden. Tegen standhouders die toch visroken zal door de Keuringsdienst van Waren, danwel door de gemeente namens de keuringsdienst worden opgetreden.
Indienen aanvragen

Aanvragen voor vergunning van loterijen, verkoop van alcohol op straat alsmede muziekvergunningen dienen voor wat betreft de braderie van 9 juli aanstaande uiterlijk maandag 7 juli bij de gemeente binnen te zijn. Overige aanvragen voor activiteiten tijdens een braderie dienen uiterlijk 10 dagen voorafgaande aan de betreffende braderie bij de gemeente te worden ingediend.
Voor vragen omtrent vergunningsplichtige activiteiten tijdens één van de braderieën kunt u desgewenst contact opnemen met de gemeentesecretarie (P.J. Tijdeman, tel. 0562-452712 / pj.tijdeman@vlieland.nl )

---

Vergunningen
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat zij een lichte bouwvergunning hebben verleend aan:
o H.T.Westers voor het bouwen van een bergruimte op het perceel Dorpsstraat 63.
o D. Bakker voor het bouwen van een garage op het perceel Esdoornlaan 8.
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat zij een sloopvergunning hebben verleend aan:
o R.A.J. Sjerp voor het slopen van de bestaande kapvorm op het perceel Vliepark 19.

Belanghebbenden kunnen tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken na de datum van deze publicatie bij
burgemeester en wethouders van Vlieland schriftelijk gemotiveerde bezwaren indienen (postadres: Postbus 10, 8899 ZN Vlieland). Informatie kunt u desgewenst verkrijgen bij de afdeling Ruimtelijke Ordening.

Oost-Vlieland, 5 juli 2003
Burgemeester en wethouders van Vlieland
R.D. Van der Mark, burgemeester
Mr. B.P. Oosthoek, secretaris

---

Gemeenteraad
De raad van de gemeente Vlieland, bijeen gekomen in een openbare vergadering op 30 juni 2003, heeft de hierna volgende besluiten genomen:


1.Het ongewijzigd vaststellen van de notulen van de raadsvergadering van 26 mei 2003;

2.Het vaststellen van de tussentijdse rapportage over de begroting 2003, het bestemmen van de eenmalige begrotingsruimte 2003 en het verhogen met ingang van 2004 van de toeristenbelasting van 0,84 naar
1,-;

3.Het vaststellen van de jaarrekening 2002 van de gemeente Vlieland;
4.Het agenderen voor een volgende raadsvergadering van het voorstel tot verbouw van de brandweerkazerne;

5.Het agenderen voor een volgende raadsvergadering van het meerjarenplan onderhoud wegen;

6.Het agenderen voor een volgende raadsvergadering van het verkeersbesluit zwaar/langverkeer;

7.Het verwerpen van het voorstel mee te werken aan de realisering van een nieuw bestemmingsplan voor de locatie "Wierschuur" ten behoeve van verblijfsrecreatie en horeca;

8.Het agenderen voor een volgende raadsvergadering van het verkeersbesluit voetpad Badweg;

9.Het benoemen tot bestuursleden van de Stichting Flidunen van de heren Sannes en Oosterbaan;

10.Het vaststellen van de begrotingswijzigingen 4 algemene dienst 2003.

De gemeenteraad van Vlieland,
Griffier, Voorzitter,

R.A. Lanting R.D. van der Mark.

---

MEDEDELING REDERIJ DOEKSEN VERLENGING BOOTPAS
Als gevolg van de wijziging van de Wet GBA (Wet Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens) per 1 januari 2002, is het de gemeente niet meer toegestaan informatie aan de Rederij te verstrekken aangaande eilanders, die niet langer in de gemeente zijn ingeschreven.

Om die reden wordt het "reglement inzake toepassing van het eilander tarief 1997" aangepast.


1.De geldigheid van de bootpas wordt 2 jaar.
2.Bij verlenging dient opnieuw een aanvraagformulier te worden ingeleverd, tezamen met een bewijs van inschrijving in de Gemeentelijke Basis Administratie (uittreksel) en bewijsstukken die de economische binding aantonen.

Om iedereen van een nieuwe pas te voorzien, blijft de thans in uw bezit zijnde pas geldig tot aan de verlenging.

Voor deze verlenging dient u zich te melden op het kantoor van de Rederij in de periode:

Maart/ april /mei 2003:

achternaam beginnend met A t/m D

September/ oktober/ november 2003:

achternaam beginnend met E t/m L

Maart/ april mei 2004:

achternaam beginnend met M t/m S

September / oktober/ november 2004:

achternaam beginnend met T t/m Z

Voor deze verlenging dient u zich te melden op het kantoor van de rederij op Vlieland in de hierboven genoemde periode.

De bijdrage in de kosten van de pas bedraagt 2,50.

Het gewijzigde reglement is op Vlieland verkrijgbaar op het VVV-kantoor en in de wachtaccommodatie. Ook is hier het aanvraagformulier verkrijgbaar.

Let op:

o de oude pas moet worden ingeleverd (ook als de oude pas op dit moment nog niet verlopen is, moet een nieuwe pas worden aangevraagd).

o Op 1 juni 2003 zijn de passen vervallen voor eilanders van wie de achternaam begint met A t/m D.

o zonder nieuwe pas betaalt u het volle tarief.