Endemol Entertainment

Hilversum, 9 juli 2003

Harrie linders managing director endemol south africa

Met ingang van 1 oktober a.s. is Harrie Linders benoemd tot Managing Director van Endemol's productiebedrijf in Johannesburg, Zuid-Afrika. Hij volgt in die functie Chantal Sturkenboom op die zich in Johannesburg gaat vestigen als onafhankelijk management consultant. Linders is nu nog Manager Corporate Development bij Endemol Holding in Hilversum.

Harrie Linders (32) begon in januari 2001 als Senior Manager Operations bij de internationale tak van Endemol Interactive. De jaren ervoor werkte hij in verschillende functies binnen het Bertelsmann-concern. Zo was hij als country manager en als Directeur Marketing & Programma verantwoordelijk voor de opzet en uitbouw van BOL.com in Nederland. In het najaar van 2001 was Linders al actief bij Endemol South Africa waar hij leiding gaf aan de professionalisering van de daar gehanteerde managementprocessen.

Endemol South Africa beschikt over een directie die wordt voorgezeten door Moeletsi Mbeki. De Managing Director, als hoogste operationele verantwoordelijke, rapporteert rechtstreeks aan Ronald Goes in Hilversum, die als Chief Operating Officer lid is van de Raad van Bestuur van Endemol Holding.

Endemol South Africa wordt een van de eerste klanten van Chantal Sturkenboom's nieuwe bedrijf Mediaworx, dat zich gaat richten op mediaprojecten in Afrika.

_____ ____________