Wageningen Universiteit

PERSBERICHT
Universiteit en SSHW nemen tijdelijke en structurele maatregelen: Kameraanbod voor Wageningse studenten verruimd


---

De vraag naar kamers neemt structureel toe in Wageningen en beleeft daarnaast in september een natuurlijke 'piek' door de instroom van Nederlandse eerstejaarsstudenten. In anticipatie op het tekort aan kamers heeft de SSHW besloten om 150 prefabeenheden te realiseren op Kortenoord. De gezamenlijke inspanningen van Wageningen UR, de gemeente en SSHW waren er op gericht om deze eenheden aan het begin van het studiejaar 2003 beschikbaar te stellen. Deze planning wordt niet gehaald. Om toch het aanbod van kamers tijdens de pieksituatie te verhogen, heeft de SSHW gezocht naar alternatieven. Met als oplossing dat de sloop van het complex Nobelweg tijdelijk uitgesteld wordt en dat deze kamers tijdelijk aan eerstejaars-studenten worden aangeboden. Hiermee kan de SSHW zelfs iets meer eerstejaarsstudenten dan vorig jaar aan een kamer helpen.
---

Er liggen diverse nieuwbouwplannen klaar die de druk op de kamermarkt, die grotendeels is ontstaan door toenemende aantallen internationale studenten, structureel gaan verlichten; het verbouwen van het John Snowhouse, de nieuwbouw aan de Vijzelstraat en het plaatsen van prefabeenheden op Kortenoord dat het snelste van de drie gerealiseerd kan worden. Ook is de planvorming van het nieuwbouwproject 'Boomgaarden' van start gegaan. Naar verwachting zullen er in 2007 1.000 extra wooneenheden zijn. De 150 prefabeenheden op Kortenoord worden gerealiseerd in de vorm van dertig woningen met elk vijf studentenkamers. Ze zijn kwalitatief hoogwaardig en kunnen, zodra de nodige vergunningen zijn afgegeven, in zeer korte tijd gebouwd worden. Planning is voor 1 januari 2004.

---

Totdat de prefabeenheden geplaatst zijn en gereed zijn voor verhuur over enige maanden, worden
de 85 kamers van de Nobelweg tijdelijk beschikbaar gesteld aan eerstejaarsstudenten om de instroom van Nederlandse eerstejaarsstudenten op peil te houden. De tijdelijke bewoners van de Nobelweg krijgen, na voltooiing van de prefabeenheden, een andere onzelfstandige kamer bij de SSHW aangeboden. De sloop en nieuwbouw van de Nobelweg wordt dan alsnog ingezet. Met de nieuwbouw van de Nobelweg worden 63 kamers gerealiseerd in een eigentijds gebouw dat bestaat uit drie delen. Verwacht wordt dat oplevering eind 2004 / begin 2005 plaatsvindt.
Het vergroten van het aanbod van kamers in september betekent niet dat iedereen dan ook een kamer heeft, er blijven wachtlijsten. De SSHW schat, op basis van soortgelijke aantallen in het studiejaar 2002 - 2003, dat uiteindelijk alle eerstejaarsstudenten per april 2004 een onzelfstandige kamer hebben. We benadrukken dat het een prognose betreft.
---

- Einde persbericht -

---


---