Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 juli 2003

Monique Oude Wolbers: telefoon 053-4555588

Aangehouden op gestolen fiets

Getuige herkent gestolen fiets en achtervolgt verdachte

Bornerbroek

Een alerte rijwielhandelaar uit Bornerbroek ziet op dinsdag 8 juli omstreeks 15.50 uur een onbekende man op een hem bekende fiets voor zijn zaak aan het Tusveld langsrijden. Het is hem bekend dat deze fiets is gestolen bij een klant van hem. De handelaar springt op een fiets en achtervolgt de verdachte. Tijdens de achtervolging worden hoge snelheden bereikt, waardoor de verdachte in de slip raakt en komt te vallen. De verdachte, een 33-jarige man uit Almelo wordt door de politie aangehouden. Hij is na verhoor ingesloten en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. (bps: 03-090344)

Schennispleging

Man pleegt schennis ten opzichte van twee meisjes

Almelo

Op dinsdag 8 juli omstreeks 16.30 uur werden twee meisjes uit Almelo, respectievelijk 11 en 12 jaar oud, geconfronteerd met een schennispleger. Z waren aan het spelen in een gangetje aan de Rossinistraat in Almelo toen er ineens een man bij de garageboxen verscheen, die zijn gulp open had staan. Bij het zien van de meisjes toonde de man zijn geslachtsdeel aan hen. De meisjes schrokken hier hevig van en renden huilend naar huis. Als signalement gaven zij op: Noordafrikaans type, getinte huidskleur, ongeveer 20-22 jaar oud, 1.83m lang, kort donker tot zwart haar met slag, slank postuur. Hij was gekleed in een crèmekleurige broek en dito T-shirt, met daarover een donkerblauwe bodywarmer. In de wijk werden die dag nog twee meldingen van schennispleging gedaan. De politie sluit niet uit dat het om dezelfde man gaat. (bps: 03-090381)

Rijden onder invloed

Bromfietser rijdt onder invloed

Enschede

Op dinsdag 8 juli omstreeks 20.30 uur trok een 30-jarige bromfietser uit Enschede de aandacht vanwege het lawaai dat zijn voertuig maakte. Bij controle op de Noorderhagen werd alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,9 o/oo. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van 3 uur en een transactie van 75 euro. (bps: 03-090209)

Rijden onder invloed

Man in invalidenvoertuig rijdt onder invloed

Enschede

Naar aanleiding van een melding dat een dronken man in zijn invalidenvoertuig over de Weerseloseweg zou rijden, stelde de politie op dinsdag 8 juli omstreeks 14.27 uur een onderzoek in. Zij trof de man aan en adviseerden hem niet te gaan rijden. De man, een 57-jarige Enschedeër deed dit toch waarop hij werd aangehouden. Een ademanalyse was niet mogelijk waarop bij de man een bloedproef is afgenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-090268)

Rijden onder invloed

Automobiliste negeert stopteken en blijkt onder invloed

Almelo

Op woensdag 9 juli omstreeks 02.20 uur ziet de politiesurveillance een automobiliste over de Hagenborgh rijden, tegen de geslotenverklaring in. Ondanks aanwijzingen te stoppen reed de verdachte door. Op de Hanzelaan is zij uiteindelijk gestopt. Er werd bij de automobiliste, een 56-jarige Almelose, alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,9 o/oo. Zij kreeg hiervoor een rijverbod en een dagvaarding. (bps: 03-090537)

woninginbraak

vuurwapens buitgemaakt bij woninginbraak

Almelo

Op dinsdag 8 juli werd ingebroken in een woning aan de Keppel in Almelo. Nadat een keukenraam was geforceerd werd toegang verkregen tot de woning. Daar werden een vijftal vuurwapens met bijbehorende munitie weggenomen. De politie stelt een onderzoek in. Diezelfde avond vond er in de omgeving nog twee inbraken plaats, waaronder een poging. (bps: 03-090477)

Autokraker aangehouden

Getuige betrapt autokraker

Enschede

Op dinsdag 8 juli omstreeks 20.32 uur vindt een autokraak plaats aan de Oosterstraat, waarvan een aantal personen getuige zijn. Op hun aanwijzingen kan de politie rond 21.15 uur de verdachte, een 39-jarige Enschedeër op de Hoge Bothofstraat aanhouden. In zijn kleding treft de politie inbrekerswerktuigen aan en een deel van de buit. Hij is voor nader verhoor ingesloten. (bps: 03-090462)

Openbare dronkenschap

Dronken man veroorzaakt overlast en wordt ingesloten

Enschede

De politie trof op dinsdag 8 juli omstreeks 22.10 uur een man aan op de Oude Markt in Enschede. Deze man, een 42-jarige Enschedeër liep luidkeels te schreeuwen en te vloeken en was op zoek naar zijn fiets. Ook viel hij passanten lastig. Hij was kletsnat, vermoedelijk als gevolg van een val in de watervak. De man verkeerde duidelijk onder invloed. Hij is aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. (bps: 03-090481)

Bedreiging met mes

Man aangehouden nadat hij iemand had geslagen en meerdere personen had bedreigd met een mes

Enschede

Bij de politie werd op dinsdag 8 juli omstreeks 16.19 uur een vechtpartij gemeld bij een pand aan de Molenstraat in Enschede. Bij haar komst was deze man, een 39-jarige Enschedeër reeds overmeesterd door een tweetal personen. Een 27-jarige Enschedeër verklaarde door hem te zijn geslagen en een 32-jarige Enschedeër was bedreigd met een mes. De verdachte is voor verhoor ingesloten.(bps: 03-090346)

mishandeling

Man aangehouden nadat hij twee personen met een staaf heeft mishandeld

Enschede

Op dinsdag 8 juli omstreeks 14.57 uur wordt bij de politie een mishandeling gemeld. Twee Stadswachten waren bij de VOP(Verplaatsbare Ontmoetingsplaats) aan de Molenstraat in Enschede op een vechtpartij gelopen. Zij hielden daar een aantal personen vast. Uit navraag bleek dat een 51-jarige Enschedeër was geslagen met een ijzeren staaf door een 55-jarige Enschedeër. De aangever meldde zich bij de politiemensen en had een flinke snee in zijn hoofd. Hij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De verdachte werd daarop aangehouden. Hij is voor nader verhoor ingesloten.(bps: 03-090298)

Overvaller aangehouden

Verdachte kort na derde overval aangehouden

Almelo

Op dinsdag 8 juli omstreeks 14.20 uur heeft er een poging tot overval plaatsgevonden bij een supermarkt aan de Hagenborgh in Almelo. De dader fietste vooraf een aantal keren langs het pand en gaat dan naar binnen. Daar vraagt hij aan de caissière waar een bepaald product staat. Op het moment dat zij hem deze wil wijzen, pakt hij haar vast en dwingt haar geld uit de kassalade te halen en aan hem af te geven. Aan de hand van het opgegeven signalement van deze en de videobeelden twee vorige overvallen op vrijdag 4 juli bij een tankstation aan de H R Holstlaan en maandag 7 juli bij een tankstation aan de Hofstraat wordt de verdachte omstreeks 15.25 uur lopend aangetroffen op de Catharina van Renneslaan in Almelo. Hij wordt daar aangehouden. In zijn kleding treft de politie een mes aan, welke in beslag wordt genomen. De verdachte is in verzekering gesteld en ingesloten. Hij heeft inmiddels een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.(bps: 03-090285)

Overlast door drankgebruik

Man aangehouden nadat hij overlast bezorgt en passanten belaagt

Enschede

Op het Stationsplein zou een man op het bankje zitten met een bebloede hand. De politie trof hem aan en stelde vast dat de man, een 35-jarige Enschedeër zwaar onder invloed verkeerde. Nadat de man door medisch personeel was onderzocht en voor behandeling werd doorverwezen, weigerde hij elke behandeling, waarna politie en hulpverleners vertrokken. Toen de politie kort daarna weer langs reed zagen zij dat de man met kracht een bierblik naar een passerende fietser gooide. Deze kon het projectiel amper ontwijken. De verdachte is daarop aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. (bps: 03-090441)

Ingesloten ter ontnuchtering

Man verkeert onder invloed en valt anderen lastig

Enschede

Op woensdag 9 juli omstreeks 02.20 uur wordt de politiesurveillance aangesproken door horecapersoneel. Op de Oude Markt zou een man lopen die behoorlijk aangeschoten was. Hij zou telkens mensen op het terras lastig vallen. De politie trof de verdachte, een 39-jarige Enschedeër aan en sommeerde hem weg te gaan. Toen hij dit weigerde werd hij aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. (bps: 03-090535)

Harrie Holslag, semafoonnummer 06-59021331

Bedrijfsinbraak

Monitoren weggenomen bij inbraak in bedrijfspand

Hengelo

Medewerkers van een beveiligingsbedrijf zagen in de nacht van dinsdag op woensdag 9 juli, omstreeks 01.20 uur, een aantal viertal personen wegrennen van een bedrijfsterrein aan de Wegtersweg te Hengelo. De personen renden naar het hek en reden vervolgens weg op de fietsen, die buiten het hek stonden. Bij nader onderzoek bleek dat het hek opengeknipt was en dat er een ruit was vernield aan de achterzijde van het kantoorgedeelte. Weggenomen werden onder andere een aantal monitoren. De technische recherche stelt een nader onderzoek in. Aangifte volgt in de loop van deze dag. Niet bekend is hoe hoog de schade is.

Fietsenkijkdagen

De afdeling Oldenzaal houdt fietsenkijkdagen

Oldenzaal
Vrijdag 11 en zaterdag 12 juli 2003 kunnen inwoners van Twente, die hun fiets zijn kwijtgeraakt in de omgeving van Oldenzaal een kijkje nemen in de fietsenstalling van het politiebureau in Oldenzaal. Het fietsenhok is momenteel gevuld met ca 80 fietsen en moet in verband met ruimtegebrek weer geleegd worden.

De afdeling Oldenzaal van de politie Twente zal op vrijdag 11 juli van 14.00 tot 20.00 uur en zaterdag 12 juli van 10.00 tot 16.00 uur de deuren openen voor de inwoners van Oldenzaal en omgeving, die de laatste maanden hun fiets zijn kwijtgeraakt en niet terug hebben gekregen. Door de afdeling zijn ca 80 fietsen opgehaald, die in Oldenzaal en omgeving zijn achtergebleven. De fietsen zijn niet terug te brengen naar de eigenaar in verband met ontbrekende gegevens. Inwoners die aangifte hebben gedaan van vermissing van hun fiets, kunnen met medeneming van de aangifte een kijkje nemen. Mogelijk dat één van de 80 fietsen op deze wijze weer bij de eigenaar komt. Inwoners die nog geen aangifte hebben gedaan kunnen alsnog aangifte doen.

Slachtoffers van fietsdiefstal, die in staat zijn de unieke gegevens (framenummer of ingeslagen postcode) van de fiets te vermelden bij de aangifte, krijgen automatisch bericht van de politie bij aantreffen van de fiets. Speciale formulieren, waar u de gegevens van de fiets kunt vermelden zijn verkrijgbaar bij de politie.


---- --