Gemeente Woerden

Het Land van Woerden
Nieuwe publicatie van de gemeente Woerden
Binnenkort verschijnt het boek HET LAND VAN WOERDEN. Hierin wordt de ontstaansgeschiedenis van het landelijk gebied, dat zo sterk door agrarische handen gevormd is, uitgebreid beschreven. De geschiedenis van het landschap rond Harmelen, Kamerik, Woerden en Zegveld wordt toegelicht op 132 paginas en door meer dan 120 topografische kaarten, luchtfotos, tekeningen en oude prenten. Over de geschiedenis van de Rijn en de Meije, het veen en de bodemdaling, eeuwenoude twisten over water en land, het harde boerenwerk op de boerderij en op het land, over de meesterlijke middeleeuwse planologie van de grote ontginningen en nog veel meer.

Kortingsaktie
Vanaf 30 augustus ligt dit boek in de boekhandel, maar het is nu al te bestellen.Verras uzelf of uw familie met dit rijk geïllustreerde boek over het landelijk gebied van Woerden. Als u nu één of meer exemplaren van Het Land van Woerden bestelt betaalt u geen 19,50 maar slechts 17,- per boek! Maak vóór 10 augustus 17,- over op rekening 15.83.10.772 t.n.v. Stichting Open Monumentendag Woerden te Woerden o.v.v. Land van Woerden en uw naam. Na 30 augustus kunt u uw boek afhalen bij bibliotheek De Beuk, Meulmansweg 27 te Woerden. De openingstijden van de bibliotheek vindt u in de gemeentegids.

Nieuwe kansen voor cultuurbehoud
Het boek maakt onderdeel uit van het Belvedere-project van de gemeente. Dit project wil het behoud van cultuurhistorische waarden van gebouwen en landschap stimuleren. Meer informatie over dit project vindt u in de folder Nieuwe kansen voor cultuurbehoud, die bij de bibliotheken en de gemeente verkrijgbaar is. Heeft u vragen of ideeën voor de functiewijziging van een bijgebouw of een project rond een landschapselement, neem dan contact op met projectleider Marina Laméris, telefoon 035-577 27 41 of marina@tasten.nl