FENIT

Nederland~ICT start InnovatieSalons

08-07-2003 Nederland~ICT heeft besloten onder de noemer InnovatieSalons een extra stimulans te geven aan de innovatie voor een aantal sectoren, door het bevorderen van samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid.

De eerste InnovatieSalon voor de zorgsector is vorige week van start gegaan met een strategische bijeenkomst. Na de zomer zullen vergelijkbare InnovatieSalons worden opgezet in andere sectoren, zoals onderwijs, justitie en landbouw.

Elke Innovatiesalon start met een strategische bijeenkomst van de belangrijkste beslissers. Het doel is om in (regionale) clusters tot concrete projecten te komen. Na de strategische bijeenkomst volgt een Topdialoog waarin de belangrijkste vertegenwoordigers uit de sector worden samengebracht. In de Topdialoog worden lopende projecten en best practises uitgewisseld. De Topdialoog beoogt verder een actief netwerk tussen betrokkenen te creëren.

De gedachte achter de Innovatiesalons komt voort uit het inzicht dat innovatie in sectoren versneld kan worden, als bij de clusterpartners de bereidheid bestaat bij te dragen aan de oplossing van problemen in de keten, bedrijfsprocessen, organisaties en structuren. Pas dan ontstaat een klimaat waarin ICT als middel succesvol kan worden ingezet.

copyright FENIT 2003