TRIPLE P N.V.

Triple P meldt omzetdaling

FOR IMMEDIATE RELEASE

TRIPLE P N.V.


- Omzet daalt met ongeveer 20% in de eerste helft van 2003;


- Verdere kosten reducerende maatregelen genomen;


- Verlies in tweede kwartaal door reorganisatie voorziening;


- Op korte termijn volgen maatregelen met als doel versterking management en herstel omzet.

Vianen, 9 juli 2003 - Het in Nederland gevestigde en aan de Amerikaanse beurs genoteerde Triple P N.V. (NASDAQ SMC: TPPP) meldt vooruitlopend op de bekendmaking van de definitieve halfjaar cijfers dat de omzet in de eerste helft van 2003 naar verwachting ongeveer 20% lager uitkomt dan vorig jaar.

Tevens meldt het bedrijf dat recent verdere kosten reducerende maatregelen zijn genomen. Het bedrijf schrapt 43 van de 373 arbeidsplaatsen en trof voor de hiermee gepaard gaande kosten een voorziening van EUR 1,3 miljoen. Als gevolg van genomen maatregelen wordt het kosten niveau van het bedrijf structureel met ongeveer EUR 2,5 miljoen op jaarbasis verlaagd. Naar verwachting zal deze reorganisatie in de tweede helft van 2003 geheel kunnen worden afgerond.

Het bedrijf zal als gevolg van genoemde voorziening voor herstructurering over het tweede kwartaal van 2003 een verlies rapporteren.

De Raad van Commissarissen wijt de substantiële terugval van de omzet aan het niet tijdig doorvoeren van beoogde en noodzakelijk geachte aanpassingen van de organisatie en het commerciële beleid in verband met de terughoudende markt. Naast inmiddels genomen maatregelen zal de Raad van Commissarissen op zeer korte termijn verdere stappen nemen met als doelstelling de versterking van het management en herstel van de omzet.

Triple P deelt de algemene verwachting dat de markt in 2003 terughoudend zal blijven en de economische ontwikkeling onzeker. Voorzichtigheidshalve doet de directie daarom geen uitspraken omtrent de verwachte resultaten van het jaar 2003.

Triple P (Nasdaq SCM: TPPP) ontwerpt, bouwt, levert en beheert ICT-oplossingen die op een efficiënte manier bijdragen aan het resultaat van uw organisatie. De drie p's - people, performance en partnership - vormen de basis voor langdurige, succesvolle relaties met onze klanten.

Deze publicatie bevat een aantal gegevens die betrekking hebben op de toekomst. Deze zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen. De daadwerkelijke resultaten kunnen hiervan afwijken als gevolg van een aantal factoren waaronder, maar niet beperkt tot, de ontwikkeling van de totale ICT-uitgaven en vraag naar ICT-diensten in Nederland; het moment waarop belangrijke orders worden geplaatst; het vermogen gekwalificeerd personeel in te huren, op te leiden en te behouden en hevige concurrentie. Zie voor een nadere toelichting op deze risico's en onzekerheden de documenten die Triple P heeft gedeponeerd bij de Securities and Exchange Commission, met name het meest recente jaarverslag op formulier 20-F.


- Note voor de redactie:

Afzender van dit persbericht is Triple P N.V., telefoon 0347 - 353 650.


09 jul 03 13:04