VVD



Nieuws

9 jul 2003 - VVD verontrust over vermeende
bedreigingen binnen de AEL

VVD Tweede Kamerlid Geert Wilders heeft schriftelijke vragen gesteld aan de minister van Justitie over vermeende dreigementen binnen de AEL.

Dit naar aanleiding van berichten over een brief van AEL-voorzitter Dyab Abou Jahjah die op internet zou circuleren.

Schriftelijke vragen van het lid Wilders (VVD) aan de minister van Justitie inzake vermeende dreigementen binnen de AEL en de wenselijkheid van een strafrechtelijk onderzoek terzake

1. Heeft u kennisgenomen van het artikel "Dreigen en Zwijgen" uit NRC Handelsblad van 5/6 juli 2003?

2. Is het waar dat er op internet al enige tijd een door AEL-Voorzitter Dyab Abou Jahjah ondertekende brief circuleert waarin onder meer de volgende passages staan: "Vergeet niet dat wij de AEL zijn en dat Borgerhout niet zo ver is van Tilburg of Utrecht of Den Haag of Amsterdam. Ons Borgerhoutse legioen zal graag een bezoekje brengen aan mensen die AEL waar dan ook willen ondermijnen en op welke manier dan ook", en in welke brief voorts geschorste AEL-leden worden getypeerd als "een gezwel" dat "geamputeerd moet worden van de organisatie"?

3. Indien de brief met de gewraakte passages zoals gemeld in de vorige vraag inderdaad bestaat deelt u dan de mening dat dergelijke bedreigingen ontoelaatbaar zijn en in strijd met de wet? Bent u in dat geval bereid te bevorderen dat het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek naar AEL-Voorzitter Dyab Abou Jahjah aanvangt?

6 juli 2003