Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 143
Datum: 9 juli 2003

sorteerinrichting oldenburger verkocht

De failliete boedel van de sorteerinrichting van Oldenburger aan de Newtonweg in Leeuwarden is verkocht. Met instemming van de provincie heeft de curator de percelen van de voormalige Sorteerinrichting Oldenburger B.V. verkocht aan Afvalsturing Friesland N.V..

Afvalsturing Friesland heeft nu het totaal van vijf percelen van de voormalige Sorteer- en Metaalinrichting Oldenburger in handen. Eén van de voorwaarden bij verkoop is het opruimen van het afval dat nu nog op het terrein ligt. Afvalsturing Friesland begint hier na de zomer mee. In het tweede kwartaal van 2004 wordt het terrein opnieuw in gebruik genomen, dan zullen ook de nu nog ontbrekende (milieu-)voorzieningen zijn aangebracht. Afvalsturing zet het terrein in voor eigen activiteiten.

Na het faillissement van de verschillende BV's van Oldenburger zijn de percelen eind 2001bij openbare inschrijving te koop aangeboden. Afvalsturing Friesland kocht er toen drie van de vijf. Door de aankoop van de laatste twee percelen heeft Afvalsturing Friesland nu een aaneengesloten terrein langs het kanaal. Met de verkoop van de laatste twee percelen van Oldenburger komt een eind aan een langslepend milieuhygiënisch ongewenste situatie.


---- --