Vopak NV

Vopak neemt terminal over in Long Beach, California (USA)

Rotterdam, 9 juli 2003

Koninklijke Vopak N.V. maakt bekend overeenstemming te hebben bereikt met The Dow Chemical Company inzake de overname van de chemicaliën-tankterminal van laatstgenoemde in Long Beach, Californië, Verenigde Staten.

De terminal van Dow in Long Beach bestaat uit 55 tanks met een totale capaciteit van 56.000 m3 (357.000 vaten) en is gespecialiseerd in de verwerking van chemicaliën. Behalve Dow maken diverse andere klanten in de chemische industrie momenteel gebruik van de terminal. Met alle huidige huurders zijn lange termijn-overeenkomsten gesloten, zodat de terminal contractueel sterk staat.

Gene Sabatier, President van Vopak Logistics North America: "Met deze overname breiden wij onze diensten voor chemische opslag in Noord-Amerika uit. Ik ben zeer verheugd over het feit dat we volledige overeenstemming met Dow hebben bereikt en ik zie ernaar uit in hun terminalbehoeften aan de West Coast te voorzien. Californië is een belangrijke markt voor ons, met interessante mogelijkheden. Door de toevoeging van deze terminal aan onze twee nabijgelegen installaties verkrijgen wij een sterke positie in het Los Angeles Basin en vergroten wij onze capaciteit aldaar tot 431.400 m3 (2.750.000 vaten)".

Met deze transactie verwacht Vopak een positieve bijdrage te leveren aan het netto-resultaat over 2003.

Profiel
Koninklijke Vopak N.V. biedt wereldwijd onafhankelijke tankterminalcapaciteit aan de chemische- en olie-industrie aan voor opslag van vloeibare chemische producten en olieproducten. In samenhang daarmee levert Vopak een scala van waardetoevoegende logistieke diensten, zoals tankvaart, binnenvaart en warehousing - in eigen beheer of in samenwerking met strategische partners.

Wereldwijd is de onderneming naar vijf marktregio's georganiseerd en exploiteert zij een netwerk van 66 tankterminals met een gezamenlijke opslagcapaciteit van circa 19,4 miljoen cbm in 26 landen.