Ingezonden persbericht

9 juli 2003

Belkin presenteert nieuwe noodstroom-producten

Belkin zorgt voor zuivere en continue stroom

~de nieuwe Omniguard® Rackmountable UPS serie beschermt kostbare apparatuur tegen stroomstoringen ~

Belkin, marktleider in randapparatuur en accessoires voor computers, presenteert haar nieuwe serie noodstroom-producten. De nieuwe Omniguard® Rackmountable UPS (Uninterruptable Power Supplies) serie beschermt elektronische apparatuur tegen stroomonderbrekingen. De productlijn bestaat uit vier modellen, leverbaar als 19 inch rack of als desktopmodel van 1100VA, 1500VA, 2300VA of 3200VA. De producten zijn verkrijgbaar bij de bekende Belkin verkooppunten vanaf Euro 579,99 inclusief BTW.

De complete IT-infrastructuur van een bedrijf, zoals servers, opslagapparatuur, netwerk- en KVM producten en andere zakelijke apparatuur wordt beveiligd tegen stroomstoringen, dankzij de nieuwe UPS producten. Ingangsspanningen worden gecontroleerd en spannings -en frequentiefluctuaties worden opgevangen, waardoor een schone en een zuivere sinusgolf gegarandeerd wordt.

De producten worden geleverd met een onafhankelijke batterij-oplader. Deze zorgt ervoor dat binnen 2 tot 5 uur de producten weer zijn opgeladen. Via iconen op het beeldscherm kan de status van de batterijen eenvoudig worden bijgehouden. De producten zijn tevens voorzien van ingebouwde telefoon/modem bescherming.

Dankzij de Systeem Management Software kunnen met de op het internet gebaseerde controle- en SNMP (Simple Network Management Protocol) Agent functies ook andere systemen verbonden en beheerd worden met het eigen bedrijfsnetwerk, een web-browser of het IP telefoonnet systeem. De software draait onder Linux®, SunSoft® Solaris®, Windows®, Windows NT®, Windows® 95, 98, XP en 2000.

"Stroomstoringen zijn voor veel bedrijven een nachtmerrie, omdat belangrijke data beschadigd kan raken en in sommige gevallen zelfs helemaal verloren kan gaan," aldus Jos van Aalst, Director Sales & Marketing Benelux bij Belkin. "Met de nieuwe Omniguard Rackmountable UPS producten kunnen bedrijven hun kostbare apparatuur en hun data hiertegen beschermen."

Belkin geeft een driejarige garantie op de USP productlijn. Meer informatie vindt u op de website van Belkin www.belkin.nl.

(293 woorden)

Over Belkin
Belkin is wereldwijd toonaangevend voor connectiviteitsoplossingen, en onderscheidt zich door talrijke innovaties op het gebied van computertechnologie, elektronica en mobiele communicatie. Het bedrijf brengt een grote verscheidenheid aan geavanceerde producten op de markt, zoals USB en FireWire® apparaten, draadloze en bekabelde SOHO netwerkproducten, KVM (keyboard-video-mouse) switches, Bluetooth® apparatuur, hardware en software voor het delen van randapparaten, spanningsbeveiligingsapparatuur en een uitgebreid programma aansluitkabels. Ook vormen accessoires voor mobiele telefoons en PDA s alsmede laptoptassen en andere benodigdheden voor mobiel computergebruik een onderdeel van het Belkin leveringsprogramma.

Sinds de start van de onderneming in 1983 heeft Belkin een constante groei laten zien met wereldwijd een bruto omzet van meer dan 500 miljoen US$ over het jaar 2002. Het hoofdkantoor en distributiecentrum voor Europa is gevestigd in Rushden, Northamptonshire, Verenigd Koninkrijk, met daarnaast verkoop- en marketingkantoren op Schiphol-Rijk en in München.

Belkin s succes op de Europese en Amerikaanse markten in 2001, 2002 en 2003 wordt bevestigd door een record aantal bekroningen op de RetailVision, de toonaangevende manifestatie voor het IT retailkanaal die georganiseerd wordt door Gartner.

Belkin producten worden geleverd via een Europees netwerk van belangrijke distributeurs, detailhandelaren en postorderbedrijven.

Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan de website op www.belkin.nl

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo of Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail: lilianv@lewispr.com
kimv@lewispr.com

Voor meer informatie over Belkin kunt u contact opnemen met PR Coördinator Emma Clarke: Tel:+31 (0) 20 654 73 29
Email: emmacl@belkin.comwww.belkin.nl

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com

This email has been scanned for all viruses by the MessageLabs Email Security System. For more information on a proactive email security service working around the clock, around the globe, visit http://www.messagelabs.com