STICHTING HOUT EN MEUBEL



Woerden, 9 juli 2003

Oertli en Leitz ontvangen eerste naslagwerk Verspanen

Op 3 juli 2003 ontvingen medewerkers van Oertli en Leitz het eerste exemplaar van het naslagwerk Verspanen. De nieuwe uitgave van SH&M, kenniscentrum voor de hout- en meubelindustrie, wordt een belangrijke aanwinst voor de branche genoemd. Sinds 1935 is er weer een compleet standaardwerk over verspanen beschikbaar. Kennis en materiaal dat Oertli en Leitz-Service beschikbaar stelden, dienden mede als basis voor de nieuwe uitgave.

Directeur van SH&M, Erik van de Voort, overhandigde bij de firma Oertli het eerste exemplaar aan directeur C. den Exter en accountmanager A. Huyzer. Van de Voort zei blij te zijn met de betrokkenheid van het bedrijfsleven. 'Een belangrijke bijdrage is geleverd door de inhoud van het naslagwerk te toetsen aan de praktijk. Hierdoor wordt bereikt dat de inhoud van het boek aansluit bij de actuele kennis van het moment'. De donder en bliksem tijdens deze uitreiking was volgens Van de Voort symbolisch voor de weersomslag die SH&M maakt op het gebied van ontwikkeling van leermiddelen. De grote betrokkenheid van het bedrijfsleven maakt daar een belangrijk onderdeel van uit.

Opleidingsadviseur Bote Galema overhandigde samen met Jules Bosma, docent aan het Friesland College en auteur van het boek, het eerste exemplaar aan G. van der Singel, vertegenwoordiger van Leitz-Service. Van der Singel adviseerde over gebruik en toepassing van snijgereedschappen en voegde vakinhoudelijke aspecten toe.

In de nieuwe serie naslagwerken voor de hout- en meubelbranche verscheen vorige maand de SH&M uitgave Trappen.

Einde bericht