GAIA

DIERENWELZIJN IN REGEERAKKOORD

GAIA reageert afwachtend positief

9 juli 2003

Persbericht

© GAIA

De dierenrechtenorganisatie GAIA verwelkomt het feit dat het regeerakkoord aandacht schenkt aan een beleid dat voor het dierenwelzijn moet gevoerd worden. In vergelijking met vier jaar geleden toen dierenwelzijn met slechts één enkel woord vermeld werd, is er vooruitgang.

Vooral veelbelovend is de passage over het `best practice'-principe waarmee de regering een dierenwelzijnsbeleid wil versterken. Dat principe komt erop neer dat de goede maatregelen voor dieren uit andere lidstaten van de Europese Unie overgenomen worden. Ook positief is het feit dat de regering onder meer werk wil maken van een beter beheer van dierenasielen en een beperking van dierproeven. Men dient te beseffen dat er behalve het dumpen van gezelschapsdieren in asielen en het dierenleed bij proeven er nog talrijke andere belangrijke dierenwelzijnsproblemen zijn die dringend moeten aangepakt worden.
GAIA verwacht van de nieuwe minister die bevoegd zal zijn voor dierenwelzijn dan ook een volwaardig, krachtdadig en doeltreffend dierenwelzijnsbeleid. Of het lot van talloze dieren die lijden in België verbetert in de komende vier jaar zal in grote mate afhangen van de nieuwe minister. Hij of zij moet iemand zijn die het dierenleed ernstig neemt.
Reageer op dit bericht!

GAIA HomePage

Paleizenstraat 90
1030 Brussel
Tel: +32 2/245.29.50 Fax: +32 2/215.09.43 Email: info@gaia.be