FNV

wiw-id
Familie Balk bij Delfsail 2003 te Delfzijl
Als de plannen van Kabinet Balkenende II doorgaan, zullen slechts weinigen nog de oceanen kunnen bevaren. De FNV wil het schip van Staat op koers. Door het voeren van verantwoord beleid en met oog voor sociaal-maatschappelijke en sociaal-economische problemen. Dit Kabinet vaart een foute koers.

Verlies van honderden banen. Het verdwijnen van werkgelegenheid in het Noorden, vooral ook in het Eemsmondgebied. Bezuinigingen op de WW-uitkeringen, de bijstand of de ziektekosten. Problemen met de WAO en bezuinigingen op reïntegratie. Dit alles maakt dat familie Balk in ellende dreigt te komen.

Delfsail 2003 geeft een romantisch beeld van de scheepvaart uit vervlogen tijden, maar achter dat romantisch beeld school de hardvochtige wereld van zwaar werk en grote onzekerheid. Het negatieve sociale profiel van die tijd lijkt zich te herhalen. Nu het nog kan, gunt de familie Balk zich een verzetje en bevindt zich op de manifestatie Delfsail 2003.

De gezamenlijke bonden van de FNV en haar kaderleden zullen op Delfsail aanwezig zijn en met informatie materiaal, gadgets, shirts en ballonnen, aandacht vragend voor bescherming van werkgelegenheid en sociale rechten. De 3-dagen actie te Delfzijl is onderdeel van de landelijke actie die de FNV op dit moment voert tegen het Kabinet Balkenende. De komende maanden zijn meer acties te verwachten.

Het kan socialer, beter. Veel beter!

Voor informatie

Wietze de Haan, 06-24234056

Gea Lotterman, 06-12861189

E-mail: FNV Regio Noord

09-07-2003