Dienstenbond CNV

Leden stemmen in met principeakkoord Rabobank
09-07-2003

CNV Dienstenbond heeft de Rabobank laten weten dat een ruime meerderheid van de leden instemt met het principeakkoord Rabobank CAO 2003/2004. Daarmee is de nieuwe CAO een feit.

Opvallend is dat de leden dit jaar massaal hebben gereageerd op de inhoud van het principeakkoord. Een ruime meerderheid van 92% stemde ermee in. De 8% die tegengestemde heeft met name kritiek op het betalen van de pensioenpremie.

Geen incidenteel probleem
Wij zijn alleen bereid geweest om met de Rabobank te praten over het betalen van de pensioenpremie omdat zij ons duidelijk hebben kunnen maken dat ook bij zeer goede beleggingswinsten er nog ingeteerd zal worden. Reden daarvoor is de vergrijzing. Er is dus in geen geval sprake van een structurele oplossing voor een incidenteel probleem, nl. het tegenvallen van beleggingswinsten. Ook de vertegenwoordigers van de medezeggenschap en de vertegenwoordigers in de deelnemersraad waren hiervan overtuigd.
Het aantrekkelijke van het zogenaamde pensioenakkoord bij de Rabobank is, dat de huidige medewerkers feitelijk pas over 12 jaar de volledige pensioenpremie voor medewerkers, te weten 1/3 van de premie met een maximum van 6 2/3%, gaan betalen.

Tekst
Omdat zowel de leden van CNV Dienstenbond, als de leden van de andere vakorganisaties in meerderheid ingestemd hebben met het principeakkoord, is er nu feitelijk een CAO Rabobank 2003/2004. Wij hopen dat zo spoedig mogelijk de teksten voor u beschikbaar komen. In het najaar zullen wij met Rabobank verder overleggen over het performance-management. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte.

Nog even dit. U bent lid van de CNV Dienstenbond. Uw collega misschien nog niet. Wellicht kunt u hem of haar van het nut van het lidmaatschap overtuigen. Aanmelden kan heel gemakkelijk hier. Wij rekenen op u!

Vragen?
Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Ike Wiersinga, email: i.wiersinga@cnvdibo.nl.