Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 9 juli 2003

Lastminute-training.nl:

Online marktplaats voor afgeprijsde opleidingen gelanceerd

CAPELLE a/d IJSSEL Werkgevers en werknemers die op zoek zijn naar last minute -aanbiedingen voor opleidingen, trainingen of cursussen kunnen hiervoor vanaf nu terecht op www.lastminute-training.nl

Deze nieuwe online marktplaats biedt gebruikers gerubriceerde informatie over allerlei opleidingen. Belangstellenden kunnen via e-mail op de hoogte worden gebracht van nieuwe aanbiedingen. Kortingen kunnen oplopen tot zeventig procent van de originele prijs.

Lastminute-training.nl is gelanceerd door Career Control te Capelle aan de IJssel, een full service dienstverlener op het gebied van werving en selectie en organisatieadvies. De organisatie heeft een uitgebreid onderzoek gedaan onder aanbieders en inkopers van opleidingen voordat deze website werd ontwikkeld.

Career Control speelt in op een aantal trends die uit het onderzoek naar voren zijn gekomen. Allereerst de veranderende opleidingsbehoeften. De focus van veel bedrijven verandert, terwijl de mensen blijven. Dit betekent dat andere competenties en vaardigheden vereist worden. Meer dan zeventig procent van de bedrijven onderkent een behoefte aan externe opleidingsbedrijven. Een tweede trend is dat opleidingsbudgetten van ondernemingen gemiddeld met twintig procent zijn gedaald. De opleidingsbedrijven merken dat de bezettingsgraad bij open-roostertrainingen blijft dalen. Ook worden reeds geboekte trainingen afgezegd, terwijl locaties en trainers al ingepland staan. Een derde trend is dat een opleidingsbedrijf niet langer de vaste partner is van een onderneming voor alle opleidingen; per training worden nu vaak wisselende opleiders gekozen. Opleidingen werden vroeger vaak ingekocht door de afdeling Inkoop of HR, maar nu gaan medewerkers zelf shoppen, waardoor er meer zoekenden komen in een zeer ondoorzichtige markt. Daarnaast blijkt dat Internet, naast het onderhouden van bestaande relaties, het belangrijkste zoek- en inkoopmedium is voor opleidingen. Ruim tachtig procent van de zoekers op het Internet geeft aan hun uiteindelijke keuze te baseren op informatie die ze online hebben ingewonnen.

Opleiders die zich voor 1 september aanmelden bij Lastminute-training.nl, kunnen profiteren van een gratis proefperiode.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht