Gemeente 's-Hertogenbosch

09-07-2003

Verplaatsing OJC naar De Groote Wielen en vestiging van de Annenborch in de Hoef

Het college heeft besloten om de verplaatsing van de voetvalvereniging OJC Rosmalen mogelijk te maken van locatie de Hoef in Rosmalen naar de nieuwe woonwijk De Groote Wielen. Als uitvloeisel daarvan heeft de gemeente het besluit genomen om een stedenbouwkundig plan uit te gaan werken voor de Hoef. Na deze uitwerking kan de gemeente starten met een bestemmingsplanprocedure voor deze locatie waarbij wordt uitgegaan van een intensief woningbouwprogramma. Met de verplaatsing van OJC wordt het ook mogelijk om op de locatie de Hoef een nieuwe vestiging voor ouderen van de Annenborch te ontwikkelen. Bovendien wordt ingezet op uitbreiding van de Annenborch aan de Schoolstraat in Rosmalen.

Deze gewenste ontwikkelingen zijn het resultaat van een onderzoek naar een stedenbouwkundig, juridisch en financieel uitvoerbaar plan voor de verplaatsing van de voetbalvereniging en herinrichting van de Hoef met de inpassing daarin van de nieuwe huisvesting van de Annenborch. Het college heeft al eerder besloten om dit onderzoek uit te voeren.

Negen velden
Het nieuwe complex voor OJC Rosmalen is gesitueerd in de sport- en recreatiezone van De Groote Wielen. Het complex bestaat uit zes wedstrijdvelden en drie trainingsvelden. Dat is een uitbreiding van één veld in vergelijking met het huidige aantal velden. Deze uitbreiding is nodig voor het grote aantal jeugdleden en voor de verwachte groei van leden als De Groote Wielen wordt gebouwd. De gemeente neemt de kosten van de aanleg van de basisvoorzieningen voor haar rekening. Alle voorzieningen die OJC Rosmalen extra wil realiseren, komen voor rekening van de voetbalvereniging. De schadeloosstelling van de huidige eigendommen van OJC Rosmalen op de Hoef is bepaald op 2.000.000,-. Dit bedrag is tot stand gekomen op basis van contractuele afspraken en de door de vereniging te realiseren extra voorzieningen.

Uitbreiding van de Annenborch
Het bestemmingsplan voor de locatie de Hoef moet worden gewijzigd. De ambitie zoals die is geformuleerd in de structuurvisie Rosmalen moet worden bijgesteld. Daarin wordt gesproken over een stadsdeelpark met een beperkte bebouwing. Om het geheel echter financieel rond te kunnen krijgen, moet eerder gesproken worden over een nieuwe woonwijk in het park met een dichtheid van dertig tot veertig woningen per hectare. Het tekort dat dan alsnog optreedt, wordt in de volgende fase getracht om te buigen door middel van optimalisatie van het verkavelingsmodel zodat een budgettair neutraal plan ontstaat. Eén hectare in de Hoef is gereserveerd voor de uitbreiding van de Annenborch. Het gaat om tachtig bedden (vijftig verzorging en dertig verpleging), 74 seniorenplus-woningen (met AWBZ-infrastructuur) en commerciële ruimte voor paramedische voorzieningen van 500 tot 1.000 vierkante meter. Voor de locatie Schoolstraat wordt gedacht aan 45 bedden (verzorging) en 40 seniorenplus-woningen (met AWBZ-infrastructuur). Deze gewenste ontwikkelingen worden nader uitgewerkt in overleg met de betrokken partijen.