Politie Zaanstreek-waterland



15:13 08-JUL-03
loc.: ASSENDELFT, DORPSSTRAAT

Meisje (15) houdt winkeldief aan

Naar aanleiding van de aanhouding van een verdachte van winkeldiefstal door een 15-jarig meisje uit Assendelft, is de politie op zoek naar meer gedupeerden. Het meisje fietste samen met haar vader over de Dorpsstraat, toen zij de winkeleigenaar het pand uit zag rennen en hoorde roepen dat een vrouw met een rood T-shirt iets had gestolen. Samen met haar vader zette het meisje de achtervolging in. In eerste instantie haalde haar vader de vrouw in en probeerde haar tevergeefs klem te rijden. Het meisje zette vervolgens haar fiets op slot en vervolgde de achtervolging te voet Het Laantje in, waar ze de vrouw kon vastgrijpen. Samen met haar vader bracht ze de verdachte, een 31-jarige vrouw uit Stadskanaal, terug naar de winkel en droeg haar over aan de gewaarschuwde politie.
Een deel van de buit, make-up spullen met een totale waarde van E1400,-, werd teruggevonden, een vrouwelijke medeverdachte kon ontkomen.
De politie vermoedt dat er afgelopen dinsdag ook bij andere winkels in de Zaanstreek diefstallen zijn gepleegd, en verzoekt daarom winkeliers in dat geval zo spoedig mogelijk aangifte te komen doen.

20:48 08-JUL-03
loc.: PURMEREND, PROVINCIALEWEG N244

Auto met pech gestolen

Een personenauto, die met pech in de berm van de Provincialeweg N244 geparkeerd stond, is dinsdagmiddag gestolen. De bestuurder reed rond 15.30 ter hoogte van de verkeerslichten, toen hij pech kreeg en zijn auto in de rechter berm parkeerde, even voorbij de Salvador Alleendelaan in de richting van de A7. Toen hij ongeveer twee uur later terugkwam, was zijn bordeauxrode 3-deurs Volvo met kenteken NS-84-PP weg.
Gezien de drukte op de weg moeten er mensen zijn die iets van de diefstal hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met politiewijkteam Overwhere via telefoonnummer 0900-8844.

03:20 09-JUL-03
loc.: ZAANDAM, NOORDERVEN

Verdachte autodiefstal aangehouden

Na een achtervolging is een 19-jarige Zaandammer, die in een in Zaandam gestolen auto reed, aangehouden. Een tweede verdachte kon ontkomen. Surveillerende agenten reden over de Weer ter hoogte van de Noorderven toen zij vanaf de Ds. Martin Luther Kingweg een personenauto de Noorderven op zagen rijden. De lichten van de auto werden gedoofd en even later stopte de auto en stapten er twee personen uit die wegrenden over een grasveld in de richting van de Twiskeweg. De agenten zetten te voet en met de auto de achtervolging in, waarbij de Zaandammer die in de struiken dook, kon worden aangehouden.

04:31 09-JUL-03
loc.: PURMEREND, JAN BIJHOUWERSTRAAT
Diefstal auto mislukt
Na de diefstal vanuit een woning van een tas met daarin onder meer autosleutels, heeft men tevergeefs geprobeerd de bijbehorende personenauto die voor de woning stond weg te nemen. Men kwam de woning binnen via de garage en een tussendeur. Vervolgens werd de bewoner wakker van het geluid van het autoalarm. Toen hij buitenkwam, stond de auto er nog en was men al verdwenen.

10:55 09-JUL-03
loc.: ZAANDAM, HEIJERMANSSTRAAT
Buurtbewoners blij met controle
Naar aanleiding van de vele klachten uit de Rosmolenbuurt en het Burgemeester 't Veldpark heeft de politie woensdagochtend een bromfietscontrole gehouden. De controle, waarbij een twintigtal brom- en snorfietsen werd gecontroleerd, werd uitgevoerd door meerdere politiemensen waaronder twee motorrijders. Negen bromfietsen bleken een te hoog vermogen te hebben waarvoor de bestuurders een bekeuring ontvingen van tussen de E 28,- en E115. Anders dan deze bestuurders, lieten vele buurtbewoners weten erg blij te zijn met de controle.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-060703



21:12 08-JULI-03

Snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandijk werd dinsdagavond een zeer hoge snelheid gemeten. Een 21-jarige Zaandammer reed met 126 km per uur over de Provincialeweg in de richting van Wormerveer. Omdat de automobilist meer dan 50 km per uur te hard reed, moest hij zijn rijbewijs op het politiebureau achterlaten. Bij de controle werd gebruik gemaakt van een lasergun.

23:12 08-JULI-03
Onder invloed
ZAANDAM, H GERHARDSTRAAT

Drankrijder

Op de H. Gerhardstraat in Zaandam werd dinsdag een drankrijder aangehouden. Een 48-jarige man uit Amsterdam had te diep in het glaasje gekeken (420 ug/l). Hij kreeg een rijverbod van enkele uren, een boete en een proces-verbaal. De man was drie jaar geleden ook al aangehouden voor het rijden onder invloed. Tijdens de controle werd bij 21 bestuurders een blaastest afgenomen.



---- --