Gemeente Breda

Persberichten

09-07-2003

College steekt geld in jongerenruimte Pekhoeve

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om dit jaar 105.000,- te besteden voor een jongerenruimte in sociaal cultureel centrum de Pekhoeve in Ulvenhout. Met dit geld kan een bestaand deel van het gebouw worden aangepast.

De investering is het vervolg op de resultaten van een haalbaarheidsonderzoek door de gemeente Breda naar de mogelijkheden voor een jongerenruimte binnen De Pekhoeve.
De Trojka Zuidoost heeft hiervoor een bedrag toegekend op verzoek van de Stichting Jeugdhonk Ulvenhout, politie en dorpsraad Ulvenhout.

Bij de verdere uitwerking van het plan voor de jongerenruimte zullen verschillende partijen betrokken zijn, zoals de Stichting Pekhoeve, de Dorpsraad Ulvenhout en de Stichting Jeugdhonk Ulvenhout. Deze laatste Stichting, bestaande uit veel enthousiaste vrijwilligers, is inmiddels al heel actief in het uitvoeren en begeleiden van jongerenactiviteiten.

De gemeente Breda vindt het belangrijk dat er voldoende toegankelijke voorzieningen voor jongeren zijn. Daarom zijn de afgelopen jaren investeringen gepleegd in accommodaties als Pitstop/Doelen 36, de Elandstraat, Geeren Zuid en het Kraaienest. Het is de bedoeling dat de aan te passen ruimte in de Pekhoeve voor verschillende jongerenactiviteiten wordt gebruikt.

Breda, 9 juli 2003