Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Tilburg (09-07)

Tilburg, 9 juli 2003.

Agenten pakken vandaal op

TILBURG - Aan de Trouwlaan hebben agenten gisteravond rond halfnegen een 30-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man had rond halfzeven vernielingen aangericht aan de auto van een 67-jarige plaatsgenoot. De vernieling aan diens auto was het gevolg van verkeersgedrag bij het oprijden van de parkeerplaats van een sportvereniging aan de Gilzerbaan. De agenten bemiddelden in een schaderegeling tussen beide partijen.

Tilburgers op de bon voor alcoholverbod

TILBURG - Tijdens het toezicht op het alcoholverbod dat geldt voor de Gasthuisstraat en directe omgeving hebben agenten van het politieteam Wilhelminapark gisteravond rond tien voor negen twee Tilburgse mannen (55 en 59 jaar oud) op de bon geslingerd. Zij liepen aan de Lochtstraat bier te drinken. De 55-jarige Tilburger bleek wat hardleers want ongeveer een halfuur later kreeg hij weer een prent voor overtreding van het alcoholverbod. Nu aan de Gasthuisring.

Agenten nemen aardappelschieter inbeslag

GOIRLE - Aan het Laarsepad hebben agenten bij een 21-jarige Tilburger een zelf gefabriceerde aardappelschieter in beslag genomen. Rond kwart over tien gisteravond kreeg de politie de melding dat er bij de surfplas aan de Laarsepad schoten werden gehoord. Als agenten op deze melding afgaan horen zij ter plaatse inderdaad doffe knallen en een nader onderzoek wijst uit dat de Tilburger daar met een zelfgemaakte aardappelschieter aan het schieten was. De aardappelschieter was gemaakt van pvc-buizen. De clou van de aardappelschieter is dat een chemisch mengsel van haarlak in een afgesloten ruimte tot ontploffing wordt gebracht waardoor de aardappel met grote kracht wordt weggeschoten. De aardappelschieter, de haarlak en een gasvulling voor een aansteker hebben de agenten in beslag genomen.

Politie ruimt hennepkwekerij

TILBURG - In een loods aan het Eekhoornpad heeft de politie van het politieteam Tilburg West vanmorgen een hennepkwekerij met 2000 planten aangetroffen. Na bemonstering werd de kwekerij geruimd en de randapparatuur in beslag genomen.

Bron: Carel Bouman