Gemeente Waterland


Sinds enige tijd worden (weer) op diverse plaatsen in de gemeente illegaal aanplakbiljetten geplakt. De bontgekleurde affiches worden in grote hoeveelheden op gebouwen, muren, regelkasten, verkeerslichten en wanden van tunnels geplakt.

Het is de gemeente en veel burgers een doorn in het oog. Behalve dat de aanplakbiljetten ontsierend zijn voor de omgeving, is het onfatsoenlijk en onwettig om andermans eigendommen te beplakken. Het verwijderen van de affiches kost veel tijd en geld.

De gemeente Waterland en de politie Zaanstreek-Waterland hebben afgesproken extra alert te zijn op 'wildplakkers', zoals de overtreders ook wel worden genoemd. Dankzij uw meldingen in het verleden heeft de politie overtreders op heterdaad kunnen betrappen en verbaliseren. Daarmee zijn de plakacties helaas niet voorbij.

Achteraf is het moeilijk de daders te achterhalen en de kosten in rekening te brengen, ondanks dat de affiches een duidelijke afzender lijken te hebben. De politie zou ook bij wederom wildplakken de daders op heterdaad willen aanspreken, en doet daarvoor een beroep op u. Wanneer u ziet dat wildplakkers actief zijn, vragen wij uw medewerking door direct contact op te nemen met de politie via 0900 - 88 44 (lokaal tarief).