Gemeente Sittard-Geleen






Sittard-Geleen d.d. 08 juli 2003

1. Resultaat overleg met Rijk en Provincie met betrekking tot de aangepaste plannen voor het project Rijkswegboulevard. Beslissing: Gemeenteraad voorstellen om - conform de wens van Rijk en Provincie - de kruising Westelijke Randweg / Middenweg ongelijkvloers uit te voeren.


2. Compensatie Kasteelpark als gevolg van de vogelpest. Beslissing:

1. Ingestemd met een eenmalige subsidie ad EUR 20.000,00.
2. Het College ziet deze bijdrage parallel met de bijdrage die de Provincie Limburg heeft gestort in het "noodfonds vogelpestcrisis".


3. Beantwoording brief VVD-fractie ex artikel 37 RvO inzake zwerfafval in centra en stedelijke parken.
Beslissing:

1. Akkoord met antwoordbrief waarin de maatregelen die de gemeente neemt tegen vervuiling zijn vermeld. In de antwoordbrief wordt een verwijzing opgenomen naar de Servicelijn van Stadsbeheer.
2. Kopie antwoordbrief naar de Griffie, ter vermelding op het gemeenteblad 'Ingekomen stukken'.

3. Het College wil de Servicelijn meer expliciet onder de aandacht van de burgers brengen.


4. Verzoek aan gemeente om een bijdrage van EUR 0,50 per inwoner te storten in door het Rijk opgerichte noodfonds Vogelpestcrisis. Beslissing:

1. Gemeenteraad voorstellen dit verzoek af te wijzen.
2. De argumentatie wordt in relatie gebracht met de compensatie voor Kasteelpark Born.


5. Openbare besluitenlijsten van GS van 3, 10 en 17 juni 2003 en de besluitenlijst van het dagelijks bestuur van het Streekgewest van 16 juni 2003.
Beslissing: Voor kennisgeving aangenomen.


6. Planologische handhaafbaarheid risicocontour DSM. Beslissing:

1. Kennisgenomen van de onmogelijkheid om de risicocontour DSM planologisch vast te leggen en juridisch handhaafbaar te maken;
2. Gemeenteraad schriftelijk informeren over het resultaat van het onderzoek.


7. Bouwplan 8 seniorenwoningen aan de Jodenstraat 23 Geleen, n.a.v. verzoek dhr. Vroemen maart 2002.
Beslissing:

1. Dhr. Vroemen mededelen dat het College naar aanleiding van zijn verzoek bereid is de procedure ex art. 19, lid 2 WRO (op nieuw) te starten nadat vrijwaringbrieven m.b.t. planschade van de bewoners van de panden Leursstraat 5 en 10 en Jodenstraat 21 ontvangen zijn en nadat aan de potentiële rechthebbenden op planschade de bedragen als opgenomen in de rapportages van SAOZ schriftelijk aangeboden zijn en ingeval deze vergoedingen niet geaccepteerd worden deze schadebedragen (contant danwel middels schuldbekentenis met bankgarantie) in depot bij een notaris ten behoeve van de potentiële claimanten gestort zijn, welk depot gedurende 3 jaar in stand gehouden zal worden;
2. Dhr. Vroemen verzoeken om het bouwproject in overleg met de gemeente en ander betrokken partijen zo mogelijk om te vormen tot zorgwoningen;

3. Nadat aan de sub 1 vermelde voorwaarden voldaan is, de procedure ex art. 19, ;id 2 WRO opnieuw opstarten, waarvan mededeling aan de indieners van de zienswijzen.
4. De vrijwaring dient voldoende geregeld te zijn.

8. POL-aanvulling Ruimte voor Ruimte Zuid-Limburg en verzoek dhr. Gemeni, Brugstraat 49 te Born om voor deze regeling in aanmerking te komen.
Beslissing:

1. College van GS mededelen dat onze gemeente gebruik zal maken van de regeling Ruimte voor Ruimte Zuid-Limburg;
2. Dhr. Gemeni mededelen dat onze gemeente deelneemt aan de regeling en dat ter zake de gedane aanvraag nader onderzoek en overleg zal plaatsvinden om te kunnen beoordelen in hoeverre deze aanvraag aan de gestelde criteria voldoet en zo ja, op welke wijze/omvang en op welke locatie alsdan tot compenserende woningbouw gekomen kan worden.

9. Subsidie-aanvraag voor de ziekenhuisomroep Sittard. Beslissing: Verzoek is afgewezen.

10. Vragen SNS-fractie ex artikel 37 RvO inzake (ontbreken) multiculturele radio- en tv-uitzendingen.
Beslissing:

1. Akkoord met antwoordschrijven waarin verwezen wordt naar het Programma Bepalend Orgaan. Dit orgaan kan invloed uitoefenen op de programmering; de gemeente niet.

2. Kopie antwoordbrief naar de Griffie, ter vermelding op het gemeenteblad ingekomen stukken.

11. Vragen GOB-fractie ex artikel 37 RvO. waarin informatie wordt gevraagd over de voortgang van de tijdelijke bibliotheekvoorziening Grevenbicht/Obbicht. Beslissing:

1. Akkoord met antwoordbrief waarin wordt medegedeeld dat er nog geen mogelijkheid tot een tijdelijke huisvesting voor de bibliotheek in Grevenbicht is gevonden. Men is in overleg met diverse partijen om een oplossing te zoeken, mogelijk in een totaalplan van verschillende voorzieningen.
2. Kopie antwoordbrief naar Griffie, ter vermelding op het gemeenteblad ingekomen stukken.

12. Vragen VVD-fractie ex artikel 37 RvO. inzake benoeming leden programmaraad Essent Kabelcom.
Beslissing:

1. Akkoord met antwoordschrijven, waarin wordt vermeld dat er geen andere kandidaten zijn voorgesteld, omdat hier geen taak voor het gemeentebestuur is weggelegd.

2. Kopie antwoordbrief naar Griffie, ter vermelding op het gemeenteblad ingekomen stukken.

13. Verzoek van Bethel Pinksterkerk en St. Pastorale Zorg Geleen om een financiële bijdrage t.b.v. een nieuwe huisvesting. Beslissing: Verzoek afgewezen.
14. Cultuurcluster
Beslissing:

1. Instemmen met de turnkey-overeenkomst plus contractstukken (bijlagen) voor realisatie van het cultuurcluster te Geleen tussen
3W Vastgoed bv en de gemeente (bijlage 1). Het College mandateert de portefeuillehouder een laatste check te doen op de definitieve contractstukken.
2. De reparatie van het project wordt gezocht binnen de grondexploitatie, met dien verstande dat een en ander tijdelijk wordt afgedekt in de beleidsprioriteiten 2002 en dat een eventueel overig tekort wordt afgedekt in de gemeentebrede ombuigingstaakstelling. De gemeentesecretaris zal een nieuw risicoprofiel laten opstellen voor het grondbedrijf en indien mogelijk wordt de reparatie definitief via het grondbedrijf geregeld.

3. Lou Smeets machtigen de turnkey-overeenkomst en contractstukken te tekenen.
15. Afscheidsreceptie hoofd ontwikkelingsbedrijf dhr. J. Stellingwerff.
Beslissing: Akkoord met organiseren afscheidsreceptie met extern genodigden
16. Uitspraak Arrondissementsrechtbank te Maastricht inzake ingestelde rechtsvordering voor een schadevergoeding tegen de Stichting CAI Geleen en Gemeente Sittard-Geleen en hoger beroep hiertegen. Beslissing:

1. Kennisgenomen van het vonnis van de rechtbank en hoger beroep terzake;

2. Akkoord met verweer in hoger beroep en hierbij als advocaat laten optreden Boels Zanders Advocaten.
17. Verzoek Brandbierbrouwerij om paviljoen te mogen plaatsen op markt Geleen in carnavalsperiode 2004.
Beslissing:

1. In beginsel medewerking verlenen aan de tijdelijke plaatsing van een paviljoen op de Markt door toepassing procedure ex artikel
17 Wet op de Ruimtelijke Ordening;

2. Facilitering en ondersteuning in handen stellen van het Evenementenbureau;

3. Het College bepleit een uiterst zorgvuldige communicatie.
18. Vastleggen van afspraken tussen BVO Fortuna en de gemeente in een overeenkomst.
Beslissing: ingestemd met deze overeenkomst.
19. Doorontwikkeling gemeentelijke organisatie: Impuls 2005 Zie persverklaring.

20. Vaststelling openbare lijst van besluiten van B&W d.d. 7 juli 2003

Beslissing: Vastgesteld.