Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom (9/7)

Bergen op Zoom woensdag 9 juli 2003

Politie ontmantelt hennepkwekerij

ROOSENDAAL: Het politieteam Courage heeft dinsdag in een woning in de Telefoonstraat een hennepkwekerij aangetroffen. De politie kwam in aktie na een melding over stankoverlast. De 86 planten van deze kwekerij waren echter geheel of gedeeltelijk afgeknipt. De 23-jarige en 20-jarige bewoners verklaarden dat er woensdag in hun woning is ingebroken en dat de oogst van hen is gestolen. De planten zouden nagenoeg oogstklaar geweest zijn. De kwekerij is geruimd. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. Door Essent is de stroom van de woning afgesloten, omdat deze illegaal was afgetapt. Tegen de twee bewoners van het pand wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na verlaten plaats ongeval

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft dinsdagavond op de Lambertijnenhof een 68-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. Een politievrouw in burger was getuige van een aanrijding in de Bloemendaal waarbij de automobilist drie auto`s beschadigde en vervolgens doorreed. Een blaastest op het bureau wees uit, dat de man te veel had gedronken. Hij blies 650 ug/l. Het rijbewijs van de Bergenaar is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. Hij zal zich later moeten verantwoorden voor de rechter.

Inbraak in auto

BERGEN OP ZOOM: Maandagnacht is ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond op het Emmausplein. De dader is de auto in gekomen na het vernielen van een ruit. Uit de auto is een audioapparatuur gestolen.

Eenzijdig ongeval

ROOSENDAAL: Dinsdagochtend heeft er op de A17 een eenzijdig ongeval plaats gevonden. Een 36-jarige automobilist uit Nieuwdorp is met zijn bestelauto in botsing gekomen met de vangrail op de middenberm. Hierdoor is de auto gaan slingeren en een aantal keer over de kop gegaan. De man is gewond per ambulance naar het St. Franciscusziekenhuis gebracht.

Zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Dinsdag hebben drie inwoners uit Roosendaal aangifte gedaan van zakkenrollerij. De diefstallen vonden maandag en dinsdag plaats op de Nieuwe Markt. In alle gevallen is tijdens een onbewaakt ogenblik uit de tas van de vrouwen een portemonnee gestolen.

Inbraak in bedrijf

BERGEN OP ZOOM: Dinsdagnacht is er ingebroken in een bedrijf in de Lelyweg. De dader heeft een ruit vernield om binnen te komen. Het is nog niet bekend of de daders iets hebben meegenomen.

Vernieling hekwerk

SINT WILLEBRORD: Dinsdagmiddag is bij een woning in de Spechtendonk een metalen hekwerk vernield. Hierbij zijn tevens enkele stenen uit de muur getrokken. De hoogte van de schade is niet bekend.

Doorrijden na aanrijding

SINT WILLEBRORD: Dinsdagmiddag omstreeks 14.00 uur heeft een onbekend gebleven bestuurder een aanrijding veroorzaakt in de Dorpsstraat en is vervolgens doorgereden. Op de parkeerplaats bij een supermarkt is de bestuurder met een blauwkleurig voertuig tegen een geparkeerde Volvo aangereden. De dader is weggereden zonder achterlating van zijn / haar identiteit.

Hennepkwekerij

SINT WILLEBRORD: Politieagenten van het team Rucphen hebben dinsdagmiddag in een garage in de Bremstraat een hennepkwekerij met 140 planten ontmanteld. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. Tegen de 30-jarige eigenaar van de garage wordt proces-verbaal opgermaakt. De Willebrorder mag zich later verantwoorden bij de rechter.

Bron: Henk Snepvangers