Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 9-07-2003
persberichten woensdagmiddag 9 juli 2003

Bert Peters en Dana Everts verzorgen de persvoorlichting

Verkeerscontrole
DE PUNT Woensdag morgen is gecontroleerd op de A28 in de omgeving van De Punt. Twee maal werd een boete uitgedeeld wegens kleven, een maal voor telefoneren (niet hands free). Ook werd een automobilist beboet die inhaalde over de doorgetrokken streep op de N34 vlak bij Zuidlaren.

Vrachtwagenchauffeur bestolen
COEVORDEN Dinsdagavond om een uur of halftwaalf parkeerde een 24-jarige chauffeur uit Laar zijn vrachtwagen met aanhanger achter een pand aan de Monierweg. De man sliep in de vrachtauto. Toen hij de volgende morgen wakker werd kwam hij tot de ontdekking dat diverse onderdelen van zijn vrachtwagen gestolen waren, zoals koplampen, grill en verstralers. Het schadebedrag wordt voorlopig geschat op 7000 euro.

Kleding uit auto ontvreemd
MEPPEL Woensdag morgen parkeerde een 56-jarige chauffeur zijn koeriersauto voor een zaak aan de Hoofdstraat. De man vergat de wagen af te sluiten. Het gevolg: twee dozen kleding zijn weggenomen. Schadebedrag onbekend.

Inbraak woning
BEILEN In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Lisdoddelaan. De 37-jarige bewoner mist gereedschap ter waarde van ongeveer 1800 euro.

EMMEN Vanmorgen werd een 38-jarige bewoner van de Laan van de Iemenhees onaangenaam verrast toen bleek dat er in zijn woning was ingebroken. De benedenverdieping is doorzocht. De man mist diverse goederen, waaronder mobiele telefoons en verschillende bankpassen.

Bedrijfsinbraak
ANNEN Bij het zwembad aan de Ronkelskamp is gisternacht ingebroken, een 55-jarige medewerker deed namens de gemeente Aa en Hunze aangifte. Via het hekwerk heeft men zich toegang verschaft tot de binnenzijde van het zwembad. Geldkistje met een klein geldbedrag is ontvreemd.

NIEUW WEERDINGE Woensdagmorgen werd ontdekt dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan de Tramwijk ZZ. Een 54-jarige man deed namens het bedrijf aangifte. De kantoordeur is geforceerd en een computerkast verdwenen. Het schadebedrag is onbekend.

Preventie voorkomt inbraak
ANNEN Vannacht heeft men geprobeerd om in te breken bij een pand aan de Zuidlaarderweg. Doordat het pand voorzien was van goed hang en sluitwerk is het bij een poging gebleven. Wilt u weten of uw woning optimaal tegen inbraak beveiligd is? Dan kunt u contact opnemen met onze helpdesk Veilig Wonen voor Noord-Nederland 0800-0231760 (gratis)

Verkeersongeval letsel
EMMEN - Woensdagmorgen tegen halfnegen reed een 22-jarige automobilist uit Valthermond over de N34. De man kwam uit de richting van Odoorn en wilde links afslaan de Odoornerweg op. Hij sorteerde voor, maar zag bij het afslaan de uit de tegengestelde richting komende personenauto met daarin een 60-jarige man uit Erica over het hoofd. Door de aanrijding botste de man uit Erica vervolgens op de wachtende auto van een 62-jarige man uit Emmen. De drie autos werden afgesleept. De 22-jarige man werd met lichte verwondingen voor onderzoek naar het Scheper Ziekenhuis gebracht.