Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda(9/7)

woensdag, 9 juli 2003

Zwangere vrouwen botsen en belanden in berm

STANDDAARBUITEN Een 32 jarige vrouw uit Rotterdam is gisteravond rond 19.30 uur op de A17 onder Standdaarbuiten in aanrijding gekomen met een 30 jarige vrouw uit Dordrecht. Beide vrouwen bleken zwanger te zijn. De aanrijding ontstond door een klapband van de auto van de Rotterdamse. Hierdoor kwamen beide autos in de berm terecht, waarbij de auto van de vrouw uit Dordrecht ook nog over de kop sloeg. Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het Franciscusziekenhuis in Roosendaal. Over haar toestand is niets nader bekend. De beide autos raakten flink beschadigd.

Van slapend ´rijk´ naar slapend arm

BREDA De politie trof vanmiddag in de berm van de Belcrumweg een man aan, die onder een boom lag te slapen. De man die zich als zwerver rijk voelde bij dit zorgeloze bestaan bleek voor maar liefst 808 euro gesignaleerd te staan voor diverse openstaande boetes. Geld om dit af te kopen had hij niet. De politie kon hem daarom niets anders aanbieden dan een bed in een cel waar hij verder mocht slapen. Het ´rijke´gevoel van het buitenleven zal de man even twee weken moeten missen.

Diefstal auto

BREDA - Vanaf de Leeuwerikstraat is een pers. auto Opel Kadett, kleur grijs, v.v.h.k. SP-77-XX gestolen. De waarde van de auto is niet bekend.

Aantreffen gestolen auto

BREDA - Op de Bernard de Wildestraat is een gesignaleerde pers. auto Volkswagen Golf v.v.h.k. SP-42-TR, teruggevonden. De auto bleek eerder in Tilburg te zijn gestolen.

Voetganger zwaar gewond bij aanrijding

GALDER: Vanmiddag is omstreeks 14.45 uur op de Galderseweg een 90-jarige man uit Galder zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man werd aangereden door een auto terwijl hij overstak. De auto, die bestuurd werd door een 19-jarige man uit Galder, kwam vanuit de richting van Breda. Er kwamen twee ambulances ter plaatse. De verpleegkundigen van de GG en GD hebben het slachtoffer gestabiliseerd en daarna overgebracht naar het Amphiaziekenhuis locatie Langendijk. Hij heeft hoofdletsel en een armfractuur.

Medewerkers van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie Midden en West Brabant zijn ter plaatse gekomen om een sporenonderzoek in te stellen. Medewerkers van het bureau Slachtofferhulp hebben de automobilist, die niet gewond raakte, opgevangen. Het team Zuid-Oost stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van deze aanrijding.

Brand in afzuigkoker

BREDA - Vanmiddag rond 13.00 uur is bij een afvalverwerkingsbedrijf aan de Middenweg in Moerdijk de afzuigkoker van het ventilatiesysteem in brand geraakt. Een medewerker van het bedrijf opende een vat dat bij het openen spontaan in brand vloog. Doordat het vat onder een afzuig stond trokken de vlammen in het systeem en raakte de motor op het dak in brand. Door de brand raakte een deel van het dak beschadigd. Niemand raakte gewond. Het is nog onduidelijk wat voor vloeistof in het vat heeft gezeten. De politie stelt een onderzoek in.

Hennepkwekerij ontmanteld

BREDA Een 50 jarige Bredanaar die er in de binnenstad van Breda in zijn woonhuis een hennepkwekerij op na hield is door de politie bekeurd. De 420 planten zijn vernietigd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De man had voor het inrichten van zijn kwekerij geld geleend bij vrienden. De stroomvoorziening werd om de meter ´afgetapt´.

Bron: R. van Kuik