Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum Woensdag 9 juli 2003                                           
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen



Overval op tankstation

Dinsdagmiddag heeft een onbekende man een geldbedrag van meerdere honderden euro's gestolen uit de kassa van een tankstation aan de Neerboscheweg. De man liep daar tegen kwart voor vijf naar binnen en schreeuwde meteen om geld. De caissière opende de kassa, en de man graaide wat geld bij elkaar. Daarna ging hij er op een fiets vandoor in de richting van Neerbosch.


Aangehouden voor rijden tijdens ontzegging en belediging

Een 31-jarige Nijmegenaar is dinsdagmiddag aangehouden omdat hij rijdend in zijn personenauto over de op de Industrieweg tijdens een controle werd staande gehouden. Daarbij bleek dat de man een ontzegging had om motorvoertuigen te mogen besturen. De man kreeg daarvoor een bekeuring. Daarbij beledigde hij de betreffende agent. Daarom werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. Vervolgens is de man weer heengezonden.


Aangehouden voor overlast

Een 31-jarige inwoner van Beneden-Leeuwen is dinsdagavond aangehouden omdat hij op het Stationsplein betrapt werd op het bezit van harddrugs. De man kreeg in overleg met de Officier van Justitie een schikkingsvoorstel van E 310,-- of een dagvaarding om op 11 september voor de rechtbank te verschijnen. Bij controle van de gegevens van de man bleek dat er nog een vonnis tegen hem openstond voor 10 dagen hechtenis. De man moest dus voorlopig aan het politiebureau blijven om deze straf nog te ondergaan.

De politie verwacht voor de Vierdaagseeek meer mensen aan te houden die nog vonnissen hebben open staan omdat zij regelmatig voor overlast zorgen.


Aangehouden voor bedreiging

Op woensdag 9 juli rond 02.10 uur is een 19-jarige Nijmegenaar aangehouden omdat hij een 32-jarige portier van een horecagelegenheid aan de Grotestraat bedreigde. De 19-jarige vertoonde in het café eerder die avond en nacht agressief gedrag om reden waarvan de portier de man het café uitzette. Hij bedreigde daarbij de portier met de dood. Een half uur later kwam de man terug en bedreigde de portier met een mes. Die zag kans de man weer het café uit te werken. Daarop hakte de man met het mes tegen de deur van het café en kozijnen van de ramen. De politie werd gebeld. Ook de politie agenten werden door de man met de messen bedreigd. De politie sommeerde de man de messen te laten vallen. Daaraan voldeed hij. Vervolgens is hij aangehouden. Op het politiebureau is vervolgens proces-verbaal tegen de man opgemaakt. De portier heeft aangifte van bedreiging gedaan.



District Tweestromenland



Druten- Inbraken in bedrijven Hogestraat

In de nacht van dinsdag op woensdag is bij een bedrijf aan de Hogestraat ingebroken door een deur te forceren. Hierbij werd een geldbedrag gestolen. De 35-jarige eigenaresse deed aangifte.
Bij een ander befdrijf werd ook gepoogd in te breken, maar daar is de dader of daders niet binnen geweest. Hiervan deed de 44-jarige eigenaar aangifte.


Groesbeek- diefstal uit woning

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Van de Veldeweg door een raam te forceren. Hierbij werd een tas gestolen met persoonlijke documenten. De 51-jarige eigenaar deed aangifte.



District De Waarden

Culemborg - aangehouden voor valse naam - Een 11-jarige Culemborger die op dinsdagmiddag op de Prijsseweg op een bromfiets reed is aangehouden omdat de politie vermoedde dat hij een valse naam opgaf. De bromfietser kon vanzelfsprekend niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat en daarvoor wilden de agenten een bekeuring uitschrijven. Derhalve vroegen zij de jongen naar zijn naam. Daarbij vermoedden de agenten dat de jongen een valse naam opgaf. Daarom werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daarbij kon zijn juiste naam worden vastgesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt waarna hij weer is heengezonden.


Tiel - diefstal grasmaaier

Tussen dinsdag 1 en dinsdag 8 juli is van een bedrijfsterrein aan de Industrieweg een oranje STIGA-grasmaaier gestolen. De machine heeft een waarde van meerdere duizenden guldens. Hij stond op een afgesloten terrein. Om de grasmaaier te kunnen stelen braken de dieven het toegangshek open.




Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --