Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (9/7)

Oosterhout, woensdag 9 juli 2003

Diefstal tas
KAATSHEUVEL: Op dinsdagavond 8 juli 2003 is een 62 jarige vrouw slachtoffer geworden van een tasjesdief. De tas is gestolen vanuit het toiletgebouw op het kermisterrein in Kaatsheuvel. Ze was haar tas vergeten na een bezoek aan het toilet. Enkele ogenblikken later miste ze haar tas en ging direct terug naar het toiletgebouw. De tas was toen verdwenen. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie

Automobiliste onder invloed
RIJEN: Woensdagnacht 9 juli rond 01.40 uur arresteerde de politie een 35-jarige vrouw uit Made. Dat gebeurde in de Mariastraat in Rijen. De vrouw reed in haar auto terwijl ze onder invloed van alcohol verkeerde. De vrouw moest mee naar het politiebureau en onderging een ademanalyse. Dit leverde een uitslag van 845 ug/l op. De maximale wettelijke toegestane grens is 220 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. De bestuurster kreeg naast een proces-verbaal tevens een rijverbod van 10 uren.

Politie rolt hennepkwekerij op
DONGEN: De politie ontmantelde op woensdag 9 juli een hennepkwekerij aan De Vennen in Dongen. De kwekerij was gevestigd op de zolderverdieping van een bedrijfspand en bestond uit circa 5.000 tot 6.000 planten. Op basis van tips was de politie de hennepkwekerij op het spoor gekomen. Alle planten, 110 assimilatielampen en de overige onderdelen van de installatie zijn in beslaggenomen en vernietigd. Twee volle vuilniswagens hebben de troep afgevoerd. De politie verrichtte tot op heden nog geen aanhoudingen.

Vernieling autospiegels
SPRANG-CAPELLE. Op woensdagavond 8 juli werden rond 23.15 uur van een tiental autos de spiegel verbogen/ omgeschopt. Dat gebeurde in de omgeving van Molenstraat. Een spiegel werd geheel vernield. Een onderzoek naar de daders is door de politie ingesteld. Inmiddels is duidelijk dat de daders gezocht moeten worden in een groep jeugdige fietsers. Tijdens het fietsen trapten ze tegen de autospiegels aan.

Diefstal uit bedrijf
WAALWIJK: Bij een bedrijf in de Stationsstraat werd in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Men heeft toegang verkregen tot het pand door middel van een gat te maken in de achtermuur van het bedrijf. Het gat was ongeveer 1,50 x 0,50 meter. De technische recherche stelt een onderzoek in. Wat er precies is weggenomen is nog niet bekend.

Vier arrestaties in hennepkwekerij
WAALWIJK: De politie arresteerde vier personen die aanwezig waren in een hennepkwekerij. De kwekerij was gevestigd in een bedrijfspand aan de Schutweg in Waalwijk.
De verdachten zijn:

- een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijf plaats
- een 53-jarige man uit Tilburg

- een 40-jarige man uit Tilburg

- een 19-jarige man uit Tilburg

- een 55-jarige man uit Tilburg (eigenaar van de hennepkwekerij) De mannen waren tijdens de politie inval bezig met het stekken van de moederplanten. In de loods stonden 512 moederplanten. De verdachten hadden in de loop van de ochtend circa 1.500 stekjes geknipt en in steenwol gezet. In totaal nam de politie maar liefst 12.250 stekjes in beslag die bestemd waren om op te kweken. De verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Zij hebben namens Justitie een dagvaarding gekregen. Er bleek ook te zijn gerommeld met de elektriciteitsinstallatie. Energiebedrijf Essent heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie.

Inbrekers na achtervolging opgepakt
RAAMSDONKSVEER: Woensdagnacht 9 juli rond 04.00 uur reed een personenauto met gedoofde verlichting het industrieterrein Dombosch op. Dit werd gezien door de bewaker van de particuliere beveiligingsdienst van Dombosch. Hij waarschuwde onmiddellijk de politie. Het vermoeden bestond dat de inzittenden van de auto op inbrekerspad waren. Na de ontdekking ging de auto, een zwarte Audi er van door. De politie zette de achtervolging over de autosnelwegen A-27, A-15 en A-2. Bij deze achtervolging reed de verdachte auto met snelheden van meer dan 200 km/u en waren eenheden van verschillende politiekorpsen betrokken. Op de A-2, ter hoogte van Herwijnen, kwamen de verdachten tot stilstand. Ze namen een niet in gebruik zijnde afrit en kwamen met een klap op een berg zand en puin tot stilstand kwam. Deze afrit van de A-2 was niet in gebruik in verband met wegwerkzaamheden met betrekking tot de aanleg van de Betuwelijn. De reden voor de vlucht werd al snel duidelijk. De twee verdachten reden in een gestolen auto. Op de gestolen auto waren ook nog eens gestolen kentekenplaten bevestigd. De twee verdachten zijn vele malen eerder met politie en justitie in aanraking geweest. Het gaat om 26-jarige man uit Amsterdam en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De auto waarin zij reden was op 23 april jl. vanuit Alkmaar gestolen.

Vrouw van tas beroofd
OOSTERHOUT: Op woensdagmiddag 9 juli 2003 kwam een mevrouw aan het politiebureau te Oosterhout om aangifte te doen. Zij was kort daarvoor, rond 14.30 uur in het Slotpark te Oosterhout van haar tasje beroofd. De vrouw vertelde dat ze was beroofd door vier jongeren die zaten op twee scooters. De bromfietsen kwam over het gras aangereden, gingen achter haar rijden. Plotseling trok een van de bromfietsbestuurders met geweld de tas uit haar handen. De politie zette direct drie surveillance-eenheden in om de daders op te sporen. Dit leidde niet tot arrestaties. De politie zet het onderzoek voort.

Hooibalen in brand
OOSTERHOUT : Op een weiland aan de Bovenstesteeg stond een 15-tal hooibalen in brand. In het voorbijrijden had iemand nog 3 jongens weg zien lopen. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting. Het bleek voor de brandweer niet eenvoudig de brand te blussen omdat de balen uit elkaar getrokken moesten worden. Een nader onderzoek wordt ingesteld. Het feit gebeurde op woensdagavond 8 juli omstreeks 22.56 uur.

Bromfiets- en autogordelcontrole
OOSTERHOUT : Op de Hoofseweg en Effentweg een autogordelcontrole en bromfietscontrole gehouden. Ongeveer 10 brommers op de rollertestbank gecontroleerd. Vier bromfietsbestuurders kregen een bekeuring omdat hun brommer opgevoerd bleek te zijn. Twee brommers vertoonden technische gebreken, waarvoor geverbaliseerd werd. Daarnaast kregen tien automobilisten een bon van 40- omdat zij de autogordel niet droegen. De politie hield deze controle op dinsdagmiddag 8 juli. Dinsdagavond hield een motoragent van de politie vooral de brommerjeugd rond hangplekken in de gaten. In 3,5 uur tijd kregen veertien bromfietsers een bekeuring omdat ze de valhelm niet droegen. Het boetebedrag voor deze overtreding bedraagt 40,-

Politie ruimt hennepkwekerij
OOSTERHOUT: De politie ruimde op woensdag 9 juli een hennepkwekerij. De hennepkwekerij werd gevonden op de zolder van een woning aan de Dahliastraat. De politie nam de 80 hennepplanten en de kweekinstallatie in beslag. Alle in beslaggenomen goederen zijn in samenwerking met de gemeente Oosterhout en woningbouwvereniging Cires opgeruimd en vernietigd. De bewoner is later als verdachte verhoord. De politie maakte proces-verbaal tegen hem op.

Bron: Jeroen Steenmeijer