Gemeente Almere

Almere heeft er 50 rustpunten bij

Op woensdag 9 juli a.s. om 16.30 uur verricht de heer Starke, inwoner van Almere, samen met de wethouder voor onder meer recreatie Frits Huis, de officiële handeling ter afsluiting van het project 50 nieuwe rustpunten in Almere. Op verzoek van de heer Starke creëerde de gemeente Almere, in samenwerking met Staatsbosbeheer en stichting Flevolandschap, meer rustpunten langs verschillende routes in het Almeerse buitengebied.

Inwoner dhr. Starke heeft oorspronkelijk het initiatief genomen en het probleem van het tekort aan zitbanken destijds aangekaart bij de gemeente. Op verzoek van de toenmalige wethouder is een werkgroep opgestart die zich onder meer bezig heeft gehouden met zitbanken in het buitengebied van Almere. Geconstateerd werd dat er te weinig rustpunten waren voor fietsers, wandelaars en andere recreanten. De gemeente besloot vervolgens hiervoor geld ter beschikking te stellen ( 90.756,-).

Aan meneer Starke werd gevraagd om twee plekken aan te wijzen waar hij bankjes wenste. Hij wees een plek in Buitenvaart en in Almere Buiten bij de havenkom aan. Op beide locaties staat een bank en de bank in Almere Buiten wordt nu officiëel geopend. De overige 48 banken zijn inmiddels geplaatst en staan onder andere in Pampushout, Almeerderhout, Block van Kuffler, Kromslootpark en Bosrand.